Rado Baťo: Vládnu tí istí cirkusanti
10 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

"Dôvod, prečo Slovensko opäť nezvláda manažment pomoci utečencom zo strany štátu je jednoduchý: vládnu tí istí cirkusanti, ktorí nezvládli manažment zo strany štátu ani pri tretej vlne pandémie." Píše Rado Baťo na socialnej sieti.

Pomoc utečencom je chaotická 

Mikulec na ministerstve vnútra pred mesiacom vykladal, "ako sa “vláda zamýšľa nad rôznymi scenármi vývoja situácie a Slovensko je pripravené na potenciálny prílev utečencov z Ukrajiny.”

Dobrovoľníci volajú po praktickej opore od štátu.

"Scenár, v ktorom by bol štát pre mestá a dobrovoľníkov aj nejakou praktickou oporou pri zvládaní náporu, im pri tom zamýšľaní očividne nenapadol." Píše Rado Baťo.

Štát zlyhal

Rovnako to vidí aj Paula Nováková Zolakova, ktorá sa vyjadrila cestou na hranicu do Vyšného Nemeckého, cez ktorú už 15. deň prúdia na Slovensko tisícky utečencov.

Paula je presvedčená, že štát zlyhal. A keď sa všetci tí dobrovoľnícií jedného dňa zbalia, pretože im dôjdú vlastné financie, za ktoré nakupujú a dôjdú im sily, tak vtedy sa štát stretne zoči voči s krutou realitou.

Video:

Premiér Eduard Heger informuje verejnosť o svojich aktivitách
Portál internetovej televízie TASR.TV prináša vyjadrenie predsedu vlády SR Eduarda Hegera k zavedeným sankciám krajín Európy voči Ruskej federácii kvôli pretrvávajúcemu vojnovému konfliktu na Ukrajine. Eduard Heger svoje stanovisko demonštroval... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Emanuel Orban