Premiér Eduard Heger informuje verejnosť o svojich aktivitách
10 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Portál internetovej televízie TASR.TV prináša vyjadrenie predsedu vlády SR Eduarda Hegera k zavedeným sankciám krajín Európy voči Ruskej federácii kvôli pretrvávajúcemu vojnovému konfliktu na Ukrajine. Eduard Heger svoje stanovisko demonštroval verejnosti pred rokovaním vlády.

Stretnutie s Borisom Johnsonom

Na úvod brífingu Heger informoval o význame včerajšej pracovnej cesty v Londýne, v rámci ktorej sa stretol aj s britským premiérom Borisom Johnsonom. Obidvaja zúčastnení aktéri sa zhodli na nadviazaní bilaterálnych kontaktov, ktoré majú pomôcť pri zabezpečení humanitárnej pomoci na hraniciach s Ukrajinou, kybernetickej bezpečnosti a následnej architektúre obrany Európy.

Sankcie voči Rusku začínajú mať zmysel

Eduard Heger hodnotí v pozitívnom slova zmysle zavedenie sankcií voči Ruskej federácii: "Sankcie spôsobili dôležitý domino efekt, ktorý sme chceli vyvolať, aby sme ekonomicky odizolovali Vladimira Putina a zároveň vyslali jasný signál pre kohokoľvek, koho by v 21. storočí napadlo rozpútať vojnu na cudzom území, že bude automaticky ekonomicky odizolovaný." V dôsledku silného tlaku na Kremeľ nastala ekonomická izolácia viacerých spoločností, ktoré ukončili pôsobenie na ruskom trhu napr. Adidas, Shell, Nike, McDonald´s a pod.

Humanitárna pomoc na Slovensku

Eduard Heger zdôraznil, že počas najbližších dvoch mesiacov príde na Slovensko okolo 1000 vojakov z Anglicka. Oceňuje doterajšiu koordináciu aktivít z pohľadu štátu voči pomoci ukrajinským utečencom – pozitívne hodnotí doterajší prístup polície, hasičov, okresných úradov a pod. Premiér Eduard Heger ďakuje starostom na východnom Slovensku, ktorí si plnia svedomite svoju prácu.

Eduard Heger a jeho vyhlásenie k situácii na Ukrajine
Spravodajský web Aktuality.sk tlmočí verejnosti stanoviská nášho premiéra Eduarda Hegera v súvislosti s vojnovou krízou na Ukrajine, ktorá sa dotýka vo veľkej miere aj Slovenska. Potreba protivzdušnej obrany je nevyhnutná Predseda vlády SR... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydenni