Boris Kollár nepriamo ostro kritizuje morálne priority výkonnej moci
09 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Videoportál strany Sme rodina prináša stanovisko predsedu parlamentu SR Borisa Kollára k vojne na Ukrajine a s ňou súvisiacej utečeneckej kríze na Slovensku. Ide o krátky zostrih názorov Borisa Kollára, ktoré odzneli v spravodajskej televízii TA3.

Predseda parlamentu o situácii na Ukrajine

Predseda parlamentu Boris Kollár vo svojom vyjadrení odsudzuje útok Ruska na Ukrajinu: „Putinove Rusko urobilo veľkú chybu, že napadlo Ukrajinu. Viete, tvrdia tam, že to nie je národ, a že nemajú históriu. Tak ak to nebol národ, teraz už je, teraz sa tak zomkli, toto ich tak stmelilo, že teraz ten národ je dotvorený. Takže ja viem, aká je situácia, ja som tam okamžite išiel, nielen kvôli fotečke, ale aj kvôli ochote pomôcť iným.“ Pre ukrajinské matky s deťmi poskytol Kollár ubytovanie v účelovom zariadení v Častej-Papierničke, ktoré spravuje NR SR. Boris Kollár na jednej strane ocenil ochotu vlády pomáhať cudzincom, no na druhej strane apeluje na to, aby sa viacej pozerala na život slovenských občanov najmä dôchodcov a matky s deťmi.

Volajme po mieri

Boris Kollár volá po mieri, na ktorý netrpezlivo všetci čakáme. Vyslovil poučné slová, ktoré by si mali zobrať k srdcu lídri jednotlivých krajín: „Viete mňa mrzí jedna vec, všetci hovoríme o vojne, o dodávke zbraní, lietadiel, ja som nepočul, že by sa začalo hovoriť o mieri. Každá vojna končí mierom, čím dlhšie budeme vojnu živiť, tým viacej národ zničí.

Boris Kollár: Poškodenie vojenského pamätníka Slavín je cez čiaru
Poškodenie vojenského pamätníka Slavín v Bratislave, ktorý je aj pietnym miestom, je cez čiaru. Na sociálnej sieti to vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). "Vyjadriť názor, nesúhlas, no prosím, ale hnusne poškodiť... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik