Zelenskyj : Vinu za smrť civilistov nesú Rusi, zodpovední sú tí, ktorí neuzavreli nad Ukrajinou nebo
08 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Vinu za smrť civilistov pri leteckých útokoch nesie ruský štát, no zodpovednosť nesú tí, ktorí sa nemôžu rozhodnúť a uzavrieť ukrajinské nebo," povedal podľa Interfax.ua, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Vo video správe zverejnenej v utorok ráno uviedol, že "...vina za každú smrť na Ukrajine z leteckých útokov a zablokovaných miest je, samozrejme, na ruskom štáte. Na ruskej armáde. Na tých, ktorí dávajú a vykonávajú trestné rozkazy. Na tých, ktorí porušujú všetky pravidlá vedenia vojny. Na tých, ktorí úmyselne ničia ukrajinský ľud. Na vine sú okupanti."

Starosta kyjevského predmestia: Tieto monštrá stále nepochopili - Irpin sa nevzdáva!
Irpin sa nedá kúpiť, Irpin bojuje! Starosta odmieta ruskú požiadavku vzdať sa, informuje CNN. Oleksandr Markušin, starosta kyjevského predmestia Irpin, povedal, že odmietol požiadavku ruských síl vzdať sa. Vyhrážky smrťou Markušin v utorok na... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

"Zodpovednosť je ale aj na tých, ktorí sa 13 dní nevedia rozhodnúť. Niekde na Západe, niekde na úradoch. Na tých, ktorí ešte nezabezpečili ukrajinské nebo odd ruských vrahov. Na tých, ktorí nezachránili naše mestá pred týmito bombami, raketami,“ povedal prezident Ukrajiny.

"Stovky a státisíce ľudí v mestách sú na pokraji života a smrti. Doslova. Nie tak, ako to znie v komentároch politikov o poskytovaní životne dôležitých bojových lietadiel Ukrajine. Životne dôležitá je protiraketová obrana. Životne dôležitá!!" - zdôraznil podľa Interfax.ua, Zelenskyj.

Rusi otvorene pohrozili zastavením dodávok plynu
Európske ceny plynu v utorok vyskočili o 30 %. Dôvodom sú vyhrážky Ruska, že v reakcii na západné sankcie obmedzí dodávky plynu do Európy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg. Ruský vicepremiér Alexandr Novak v pondelok (7.... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik