Tucker: Sme vo vojne s Ruskom bez ohľadu na to, či to Kongres vyhlásil alebo nie
08 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Televízny kanál Fox News prináša informáciu o zavedení novej politiky USA voči Ruskej federácii. Podstata danej politiky je vyjadrená v rozhovore s ministrom zahraničných vecí Tonym Blinkenom.

Amerika je v morálnom rozhorčení

Dobrý večer a vitajte v "Tucker Carlson Tonight." Včera ráno minister zahraničných vecí Tony Blinken pokračoval v  show na CBS News, aby oznámil novú politiku voči Rusku. V budúcnosti Blinken vysvetlil, že Bidenova administratíva použije Poľsko ako rukojemníka na vyslanie stíhačiek ukrajinskej vláde.

ŠTÁTNY TAJOMNÍK ANTONY BLINKEN: Tieto lietadlá budú použité na boj proti ruskej armáde. Blinken to oznámil pokojným tónom, ktorý naznačoval, že ide o konvenčný postup ako zvyčajne. Je to veľmi veľký pokrok. Mohlo by sa to ukázať ako kľúčový milník v histórii. 

CBS ANCHOR: Ak napríklad poľská vláda, člen NATO, chce vyslať stíhačky, dostane to zelenú od USA alebo sa bojíte, že to zvýši napätie?

ŠTÁTNY TAJOMNÍK ANTONY BLINKEN: Nie, ... To má zelenú. V skutočnosti práve teraz hovoríme s našimi poľskými priateľmi o tom, čo by sme mohli urobiť, aby sme naplnili ich potreby, ak sa v skutočnosti rozhodnú poskytnúť tieto stíhačky Ukrajincom. 

"Bojíte sa, že to zvýši napätie?", pýta sa scenárista, pretože aj moderátor CBS News vie, že posielanie stíhačiek do vojny to zvyčajne robí. "Nie," odpovedá Tony Blinken, "to dostane zelenú."

ŠTÁTNY TAJOMNÍK ANTONY BLINKEN:Dostať Ukrajinu do NATO to bolo kľúčom k podnecovaniu vojny s Ruskom. Teraz je to zrejmé. Vladimir Putin práve napadol Ukrajinu, pretože nechcel, aby Ukrajina vstúpila do NATO. Putin mal aj iné motívy. Ľudia majú vždy viacero motívov, ale to je hlavný dôvod, prečo Rusko napadlo Ukrajinu. Rusi nechcú americké rakety na svojich hraniciach. Nechcú nepriateľskú vládu u vedľajšieho suseda.Takže invázia nebola pre Bidenovu administratívu žiadnym prekvapením. Vedeli, že sa to stane. To bol bod cvičenia. Sledovali sme, ako sa to všetko deje. Zmeškali sme to. Ako? Úprimne povedané, pretože to bolo šialené, a preto je veľmi ťažké to brať vážne. Prečo by USA zámerne žiadali vojnu s Ruskom? Ako by sme mohli profitovať z tejto vojny?

Z ruskej invázie na Ukrajinu bude mať obrovský úžitok Čína
Spravodajský portál Oilprice.com prináša pozoruhodné informácie o spriaznených vzťahoch, ktoré panujú medzi Ruskom a Činou a následne sa zmieňuje o ich dôležitom vplyve na západné krajiny. Čína čoraz viac za posledné roky dráždi USA. Čína je... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Článok nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik