Súd s Mariánom Kotlebom je odročený
08 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Dnes, 8. marca, si mal Marián Kotleba vypočuť definitívny rozsudok v kauze šeky.

Termín pojednávania bol podľa SME odročený. Za mreže však možno pôjde - čaká ho nové stíhanie.

Extrémista

Či však bude potrebné použiť nové trestné stíhanie sa ukáže o niekoľko týždňov. M. Kotleba dosiahol odročenie tým, že prokurátor Tomáš Honz na poslednú chvíľu doložil nové dôkazy, ktorými chcel M. Kotlebu vykresliť ako extrémistu. 

Čo sú to za dôkazy

Podľa videa zo schôdze, na ktorej sa schvaľovala "obranná" dohoda s USA, sa M. Kotleba zapojil do opozičného bojkotu rokovania. Niekoľkokrát údajne spravil gesto, ktoré niektorí poslanci označili za hajlovanie. Jedným z nich bol Ján Benčík (SaS). Kotlebovi kolegovia ho podľa SME vysvetlili ako napodobenie gesta futbalového rozhodcu s píšťalkou.

„Súd sme žiadali o odročenie z dôvodu, že sa potrebujeme riadne oboznámiť s podaním prokurátora,“ vysvetlil Kotlebov obhajca Tomáš Rosina. O novom dôkaze bol informovaný vo štvrtok a pojednávanie sa malo konať v utorok. Včera (7. marca) súd oznámil, že termín ruší  „z dôvodu žiadosti obžalovaného o preštudovanie a oboznámenie sa s novými dôkazmi predloženými zo strany prokurátora, ako aj zaujatia stanoviska k nim“. M. Kotleba sa na súde mienil zúčastniť, informoval SME jeho právnik Rosina ešte krátko predtým.

Odkaz Mariána Kuffu Slovensku a svetu: Nedajte sa do nenávisti !
Známy slovenský rímskokatolícky kňaz, štatutár občianskeho združenia Inštitút Krista Velkňaza Marián Kuffa vo svojom videu približuje kresťanský pohľad na aktuálnu situáciu súvisiacu s vojnou na Ukrajine. Striktne odmieta akúkoľvek nenávisť voči... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Článok nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik