Peter Pellegrini: "Hlas stojí na strane, kde má štandardná sociálnodemokratická strana stáť"
08 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Témou dnešnej tlačovej konferencie strany Hlas-SD je aktuálna situácia na Slovensku, ktorú do istej miery ovplyvňuje aj vojnový konflikt na Ukrajine. 

Ukrajina-Slovensko 

Na začiatku tlačovej konferencie Pellegrini konštatuje, že tento štvrtok uplynú dva týždne od útoku Ruska na Ukrajinu. Podáva si niektoré strany, ktoré spochybňujú okolnosti vojny na Ukrajine.

Pellegrini konštatuje, že vojna na Ukrajine neznamená, že všetko na Slovensku funguje, naďalej ľudia zomierajú aj na covid, preto apeluje na vládu, aby neopomínala aj riešenie domácich problémov súvisiacich najmä s cenami potravín, energií, bezpečnosťou  našej krajiny a pod.

Najbližšie dni predseda strany Hlas nevidí vôbec optimisticky: "Ja nevidím najbližšie dni, týždne a mesiace vôbec ružovo bez ohľadu na to, či sa podarí ukončiť čo najskôr krviprelievanie na východ od nás, tie ekonomické dopady budú mať naozaj ďalekosiahle následky, a myslím si, že na dlhú dobu zmenia celkovú atmosféru nielen v tom našom svete, života ľudí, ale aj celkovo vo svete hospodárstva a obchodu v rámci celého sveta." 

Dôchodky

Podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš si podáva súčasného ministra financií Igora Matoviča, za jeho slovami plne stojí aj Jednota dôchodcov Slovenska: "Igor Matovič slovenským dôchodcom nedá nič navyše. Je to nehoráznosť."Podľa tvrdenia Tomáša, vláda zneužíva neľahkú situáciu utečencov z Ukrajiny, aby oklamala slovenských občanov. V oblasti sociálnych vecí sme na tom skutočne biedne, čo aj nasledovne Tomáš zdôrazňuje: "Zdražovanie na začiatku roka v SR presahuje 8 %, dôchodky tento rok porástli len o 1,3%." 

Hlas moderná európska strana 

V závere tlačovej konferencie Peter Pellegrini zdôrazňuje, že strana Hlas plne podporuje postoj SR v medzinárodných organizáciách. Súhlasí s prítomnosťou vojsk NATO na území Slovenska, nakoľko ako členský štát Európskej únie máme povinnosť ochraňovať našu východnú hranicu(Schengenský priestor). Konferenciu Pellegrini ukončil, že strana Hlas-SD je silne protifašistická, preto zatiaľ spolupráca s Republikou nie je na stole. 

Tlačová beseda strany HLAS-SD - YouTube 

Článok nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik