L. Kamenický: Čo ide vláda robiť s nadchádzajúcou chudobou?
08 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Ladislav Kamenický, ekonomický expert strany Smer-SD vo svojom statuse tvrdí, že "Ak niekto uvažuje o sankciách na ruský plyn, strieľa si do kolena". 

A tiež sa pýta, kde sú tu slovenské záujmy.

Pragmatickosť namiesto emócií

"Každá vojna je hrozná a pochopiteľne na jej začiatku prevládajú najmä silné emócie," uznáva L. Kamenický: "Po prvom šoku je však vláda každého štátu povinná začať pragmaticky riešiť nielen politické problémy, ale aj tie ekonomické, ktoré spolu nerozlučne súvisia. Čo robí vláda na zmiernenie dopadov?"

Extrémne sankcie

"Na Rusko, ktoré napadlo Ukrajinu, boli uvalené zo strany západu extrémne tvrdé ekonomické sankcie, ktoré by ekonomicky položili skoro každú krajinu sveta. Rusko tieto sankcie pravdepodobne nepoložia, ale ho určite budú bolieť." Upozorňuje bývalý minister financií. Pri čom všetkom sme závislí na dovoze z Ruska si prečítate tu:

Marián Greksa: Čo s tým bude robiť naša vláda?
Aj osobnosti nášho kultúrneho, nie len politického života znepokojuje aktuálne dianie Nie len to na Ukrajine. Spevák Marián Greksa na sociálnej sieti upozornil na to, čo nám môžu priniesť sankcie voči Rusku. Vplyv na Slovensko Sme jednou z... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Bežní ľudia s vojnou nechcú mať nič spoločné!

Ale žiaľ, majú - aj vďaka munícii zo Slovenska, pripomína L. Kamenický: "Dodávky munície a zbraní na Ukrajinu však len ďalej rozsievajú smrť, prilievajú olej do ohňa a zvyšujú utrpenie ukrajinského, ale aj ruského ľudu, ktorí s vojnou nemajú nič spoločné. Efektívna podpora mierových rokovaní a hľadanie riešení je jediná cesta. Vojna ešte nikdy nepriniesla ľuďom blahobyt."

Ďaleko vyššia hrozba chudoby

"Už v januári 2022 pred konfliktom bola inflácia na Slovensku na úrovni 8,5% a vláda ľuďom nič nepomohla! Čo ide vláda spraviť s hrozbou chudoby, do ktorej môžu Slováci upadnúť? Nad týmto sa už niekto z vlády vôbec zamýšľal?" Pýta sa ekonóm a vzápätí podotýka: "Zatiaľ bohužiaľ vidíme len cenzúru, zatváranie úst ľuďom, potieranie ľudských práv, rozpútavanie vášní, prikurovanie konfliktu a žiadne riešenia na zachovanie životnej úrovne slovenských občanov! A to je, žiaľ, menej, ako nič."

Jozef Banáš: Mier si vrúcne želám
Nedávny status Jozefa Banáša vyvolal diskusiu, v ktorej ho dokonca obvinili zo schvaľovania ruskej agresie na Ukrajine. "Aby teda bolo jasné – ruskú agresiu kategoricky odmietam," ohradzuje sa Banáš. Vie to aj porovnať "Niet princípu, v mene... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik