E. Tomáš: Matovičov nápad nie je o žiadnej pomoci
08 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Skoršie vyplatenie 13. dôchodkov, ktoré navrhuje minister financií Igor Matovič (OĽANO), nie je podľa nezaradeného poslanca a podpredsedu mimoparlamentného Hlasu-SD Erika Tomáša žiadnou pomocou penzistom, pretože dostanú len to, na čo aj tak mali nárok. Uviedol to v reakcii na utorkovú Matovičovu tlačovú konferenciu.

"Minister financií oznámil, že dôchodcom v tejto ťažkej dobe nedá nič navyše - čo je nehorázne. Ani sa nečudujem veľkému sklamaniu zo strany predstaviteľov Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS)," skonštatoval Tomáš s tým, že zdražovanie na Slovensku presiahlo osem percent, pričom dôchodky tento rok narástli len o 1,3%.

Ministerstvo zdravotníctva priznáva problém - nebude na platy?
Časť nemocníc od štátu nedostalo peniaze, ktorými by malo vyplatiť covidové príplatky pre zdravotníkov. Denník SME informuje, že v hre môžu byť aj posunuté výplatné termíny. Preplácanie viazne Počas pandémie majú zdravotníci na covidových... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

"Skoršie vyplatenie tzv. 13. dôchodku nie je žiadnou pomocou, pretože penzisti dostanú len to, na čo mali aj tak nárok," zhrnul Tomáš s tým, že skutočné riešenie priniesli nezaradení poslanci združení v strane Hlas-SD. Vidia ho v mimoriadnej valorizácii dôchodkov, presne v súlade s požiadavkami JDS, teda na úrovni troch percent. "Náš návrh zákona je už v Národnej rade (NR) SR a vyzývame všetkých poslancov bez ohľadu na politické tričko, aby ho podporili," uzavrel Tomáš.

Protifašistickí bojovníci zaslali otvorený list Jurajovi Krúpovi
Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) vyzýva poslanca OĽaNO Juraja Krúpu: Prestaňte klamstvami zámerne diskreditovať SZPB a zneužívať utrpenie Ukrajincov! Braňo Ondruš, vedúci mediálneho oddelenia SZPB, uverejnil na sociálnej sieti... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik