Analýzy varujú: Čakajte v najbližších dňoch ÚTOK NA KYJEV!
08 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ruské sily sa podľa analýzy Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) pripravujú v najbližších dňoch na útok na Kyjev, informuje Guardian.

Pozorne sledovaný americký vojenský think-tank sa domnieva, že „ruské sily sa sústreďujú na východnom, severozápadnom a západnom okraji Kyjeva, aby v najbližších 24 až 96 hodinách zaútočili na hlavné mesto“. 

Ruské sily, sužované logistickými problémami, v poslednom čase takmer nepostúpili, ale ISW uviedol, že „zhromažďujú zásoby a posily, ako aj vykonávajú delostrelecké, vzdušné a raketové útoky, aby oslabili obranu a zastrašili obrancov pred takýmto útokom“.

To by mohlo byť predzvesťou začiatku kritického momentu vo vojne, píšu analytici vo svojom najnovšom dennom prehľade.

"V tejto chvíli je príliš skoro hodnotiť pravdepodobnú účinnosť akéhokoľvek ruského pokusu o dokončenie obkľúčenia Kyjeva alebo o dobytie mesta. Ak sa ruským jednotkám podarilo doplniť zásoby, zreorganizovať a naplánovať premyslené a koordinované simultánne operácie pozdĺž niekoľkých osí postupu okolo hlavného mesta a do hlavného mesta, môžu byť v tejto operácii úspešnejšie ako v predchádzajúcich pokusoch," uviedli analytici.

Starosta kyjevského predmestia: Tieto monštrá stále nepochopili - Irpin sa nevzdáva!
Irpin sa nedá kúpiť, Irpin bojuje! Starosta odmieta ruskú požiadavku vzdať sa, informuje CNN. Oleksandr Markušin, starosta kyjevského predmestia Irpin, povedal, že odmietol požiadavku ruských síl vzdať sa. Vyhrážky smrťou Markušin v utorok na... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik