Ropa vyskočila na takmer 140 dolárov, no tam sa nezastaví
07 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Ropa vyskočila na rekordných 139 dolárov za barel z obáv pred zákazom jej dodávok do USA z Ruska - informuje interfax.com.ua.

Ropa v pondelok vzrástla na najvyššiu úroveň od roku 2008 a dosiahla takmer 140 dolárov za barel po správach o možnom zákaze dovozu ropy z Ruska do USA.

Spojené štáty a ich spojenci v Európe "aktívne diskutujú" o možnosti upustenia od dovozu ruskej ropy, uviedol minister zahraničných vecí Anthony Blinken v rozhovore pre NBC.

Na tejto cenovej hladine sa ropa nezastaví

Washington môže uvaliť embargo bez účasti európskych spojencov, informovali Bloomberg dva zdroje. Zároveň v tejto veci ešte nebolo schválené rozhodnutie.

Snemovňa reprezentantov študuje možnosť vypracovať návrh zákona zakazujúceho dovoz ruskej ropy, uviedla hovorkyňa dolnej komory Nancy Pelosiová.

Analytici JPMorgan Chase & Co Brent odhadujú, že do konca roka by mohla dosiahnuť 185 dolárov za barel, ak budú pretrvávať výpadky dodávok z Ruska.

Kaviareň je výsmech toho, o čom si myslí, že je
"Kaviareň nie je Západ. Sú to nejakí plytkí ľudia hľadajúci, komu slúžiť, akých má každá spoločnosť a každá civilizácia." "Občas mi niekto venuje poznámku, ktorú považujem za naozaj bizarnú: prečo sa ty navážaš do kaviarne, veď ty si tiež... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik