R. Fico: Východiskom tohto konfliktu by mala byť ukrajinská neutralita
07 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Strana Smer-SD usporiadala v pondelok tlačovú besedu  na tému: Zastavenie dodávok ruského plynu a ropy by bolo ekonomickou vraždou Slovákov.

Predseda Robert Fico na nej položil prezidentke a premiérovi niekoľko otázok.

Nie každej agresii

Na úvod predseda Smeru-SD odsúdil ruskú agresiu voči Ukrajine. Je podľa neho neprijateľné, ak jeden štát napadne susedný štát. "Je to pre nás neprijateľné. Hovorili sme to pri Iraku, hovoríme to aj teraz."

Demonštratívne vypnutie dodávok ropy a plynu - komu to uškodí?

Róbert Fico tvrdí, že tento krok ublíži len Slovensku a jeho obyvateľom. Ceny plynu a ropy budú dvojnásobné a dopad na tovary a služby na to naviazané budú nedozierne. Navyše keby sme do slovenských zariadení chceli použiť napríklad americké palivo, či už jadrové, alebo ropu, nastali by technické problémy. 

Sankcie

"Keby sankcie fungovali, tak Kuba už neexistuje," uviedol R. Fico: "Doteraz sankcie vždy ublížili len obyčajným ľuďom, ktorí majú priemerné a podpriemerné príjmy." Upozornil predseda Smeru. Vysvetlil, ako fungujú dodávky plynu a ropy. 

Zaujíma vládu dopad na obyvateľov?

Ladislav Kamenický, podpredseda Smer-DS skonštatoval, že táto vláda pre Slovákov neurobila nič. Doteraz sa vyhovárali na vlády Smeru, covid, aktuálne sa všetky problémy Slovenska odvíjajú od V. Putina. 

Referenda sa nevzdali

Práve naopak, referendové otázky prispôsobia aktuálnej situácii a tému vytiahnu vtedy, keď na to bude vhodný čas.

Nasledujúci videozáznam začína zhruba v čase T: 0:30

Štatút dočasného útočiska už funguje
V Humennom a v Michalovciach fungujú veľkokapacitné centrá, v ktorých utečenci môžu požiadať o štatút dočasného útočiska Hľadať ho treba na pracoviskách Hraničnej a cudzineckej polície (HaCP) - práve tu si podľa Ta3 migranti môžu vybaviť... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik