Starosta Hostomela bol zabitý, keď rozdával chlieb a lieky
07 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Podľa ukrajinských predstaviteľov a obsahu sociálnych médií v pondelok skoro ráno prebiehali ťažké boje v širokej oblasti od severu po západ Kyjeva, informuje CNN.

Zdá sa, že ruské sily prešli do ofenzívy vo viacerých oblastiach, aby sa posunuli smerom k ukrajinskej metropole.

Okolo Kyjeva prebiehajú ťažké boje
Extrémnou zúrivosťou nepriateľ ničí Buchu, Hostomel, Vorzel, Irpin. Úmyselne zabíjajú civilistov,“ povedal starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Viaceré správy hovoria o silnej paľbe vo všetkých štyroch okresoch v pondelok, keď civilisti naďalej utekajú pred bojmi.

"V hlavnom meste robíme všetko pre to, aby sme podporili mesto, aby sme vytvorili rezervu potravín, liekov, nevyhnutného tovaru. Distribuujeme a poskytujeme pomoc tým, ktorí to dnes najviac potrebujú. Humanitárna pomoc bola poslaná aj do Černihivu (mesto na sever od Kyjeva),“ dodal Kličko.

Príprava na obranu

"Snažíme sa to doručiť do Buchy a Hostomela. Formujeme humanitárne náklady pre niektoré ďalšie mestá. Hlavné mesto sa pripravuje na obranu. Prosím všetkých obyvateľov Kyjeva, aby zachovali pokoj, zostali doma alebo -- v prípade poplachu -- v krytoch."

Starosta Hostomela Jurij Prylypko bol zabitý, keď "rozdával chlieb hladným a lieky chorým, utešoval zúfalých", uvádza sa na mestskej facebookovej stránke. Spolu s ním boli zabití aj dvaja ďalší.

Koľko detí musí ešte zomrieť, aby prestali strieľať? Pýta sa Olena Zelenská (FOTO)
Koľko detí musí ešte zomrieť, aby to presvedčilo ruské jednotky, aby prestali strieľať?" Manželka prezidenta Zelenského prosí médiá, aby „povedali hroznú pravdu“, že Putinove sily zabíjajú deti „vedome a cynicky“, informuje Daily Mail. Olena... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik