Lavrov sa stretne Kulebom: Kedy a kde?
07 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ruský minister zahraničných vecí sa stretne s ukrajinským náprotivkom, informuje BBC.

Očakáva sa, že ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa vo štvrtok v tureckej Antalyi stretne s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom.

V televíznom vyhlásení Mevlüt Çavuşoğlu uviedol, že sa zúčastní na stretnutí Sergeja Lavrova a Dmytra Kulebu v Antalyi.

„Na základe iniciatív prezidenta Erdogana a nášho intenzívneho diplomatického úsilia sa ministri zahraničných vecí Sergej Lavrov z Ruska a Dmytro Kuleba z Ukrajiny rozhodli stretnúť sa s mojou účasťou na okraji Antalyského fóra diplomacie,“ napísal Çavuşoğlu na Twitteri.

CNN kontaktovala ukrajinské ministerstvo zahraničia so žiadosťou o potvrdenie. Çavuşoğlu povedal, že Lavrov aj Kuleba potvrdili svoju účasť.

Fórum diplomacie v Antalyi je každoročné podujatie a predtým, ako Rusko napadlo Ukrajinu, na zozname účastníkov boli aj šéf NATO Jans Stoltenberg a šéf zahraničnej politiky Európskej únie Josep Borrell.

Dúfame, že toto stretnutie bude zlomové. Chceme, aby toto stretnutie bolo dôležitým krokom na ceste mieru a stability. Budeme pracovať na trvalom mieri a stabilite,“ dodal Çavuşoğlu.

Stretnutie prichádza v čase, keď Rusko pokračuje vo svojej invázii na Ukrajinu.

Ukrajina tvrdí, že raketové útoky pokračujú na obytné štvrte v niekoľkých mestách a že hlavné mesto Kyjev môže čeliť totálnemu útoku.

Rusko sa chystá odpojiť od globálneho internetu!
Rusko začalo aktívne prípravy na odpojenie od globálneho internetu, uviedla v nedeľu večer bieloruská nezávislá televízia Nexta s odvolaním sa na dokument ruského ministerstva pre digitálny rozvoj. Najneskôr do piatku majú byť všetky servery a... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik