Kremeľ: Útoky sa zastavia, ak Ukrajina splní podmienky!
07 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Rusko požaduje, aby Ukrajina zastavila vojenské akcie, zmenila svoju ústavu tak, aby zakotvila neutralitu, uznala Krym ako ruské územie a uznala separatistické republiky Doneck a Lugansk za nezávislé územia, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Peskov pre agentúru Reuters uviedol, že Rusko povedalo Ukrajine, že je pripravené zastaviť svoju vojenskú akciu "okamžite", ak Kyjev splní svoje podmienky.

Išlo o doteraz najvýraznejšie ruské vyhlásenie o podmienkach, ktoré chce Ukrajine uložiť, aby zastavila to, čo nazýva „špeciálna vojenská operácia“ na Ukrajine, ktorá má teraz 12. deň.

Peskov povedal, že Ukrajina si bola vedomá podmienok. "A bolo im povedané, že toto všetko sa dá v okamihu zastaviť."

K otázke neutrality vyhlásil: "Mali by urobiť dodatky k ústave, podľa ktorých by Ukrajina odmietla akékoľvek zámery vstúpiť do akéhokoľvek bloku. To je možné len vykonaním zmien v ústave."

Starosta Hostomela bol zabitý, keď rozdával chlieb a lieky
Podľa ukrajinských predstaviteľov a obsahu sociálnych médií v pondelok skoro ráno prebiehali ťažké boje v širokej oblasti od severu po západ Kyjeva, informuje CNN. Zdá sa, že ruské sily prešli do ofenzívy vo viacerých oblastiach, aby sa posunuli... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Hovorca Kremľa trval na tom, že Rusko sa nesnaží vzniesť žiadne ďalšie územné nároky na Ukrajinu. "Naozaj dokončujeme demilitarizáciu Ukrajiny. Dokončíme ju. Ale hlavné je, aby Ukrajina ukončila vojenskú akciu. Mali by zastaviť vojenskú akciu a potom nikto nebude strieľať," povedal.
Dodatok k ústave
"Mali by urobiť dodatky k svojej ústave, podľa ktorých by Ukrajina odmietla akékoľvek zámery vstúpiť do akéhokoľvek bloku. Hovorili sme aj o tom, ako by mali uznať, že Krym je ruské územie a že musia uznať, že Doneck a Lugansk sú nezávislé štáty. Ak to urobia, o chvíľu to prestane,“ povedal Peskov pre agentúru Reuters.
 

Náčrt ruských požiadaviek prišiel v čase, keď sa delegácie z Ruska a Ukrajiny pripravovali stretnúť v pondelok na treťom kole rozhovorov zameraných na ukončenie ruskej vojny proti Ukrajine, invázii spustenej 24. februára, ktorá spôsobila najhoršiu utečeneckú krízu v Európe od druhej svetovej vojny a vyvolala pobúrenie po celom svete.

Rusko sa chystá odpojiť od globálneho internetu!
Rusko začalo aktívne prípravy na odpojenie od globálneho internetu, uviedla v nedeľu večer bieloruská nezávislá televízia Nexta s odvolaním sa na dokument ruského ministerstva pre digitálny rozvoj. Najneskôr do piatku majú byť všetky servery a... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik