EÚ by mala byť pripravená na 5 MILIÓNOV utečencov z Ukrajiny
08 | 03 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell pred stretnutím európskych ministrov zahraničných vecí vo francúzskom Montpellier pred novinármi povedal, že Európska únia „sa potrebuje pripraviť na päť miliónov“ utečencov z Ukrajiny, informuje CNN.

Teraz to bude oveľa viac

„Musíme byť pripravení prijať päť miliónov ľudí. Vieme, že po sýrskej kríze v rokoch 2015 - 2016, čo spustilo migračnú krízu v Európe, sme hovorili o 1,5 milióne ľudí. Teraz to bude oveľa viac, “ povedal Borrell.

Vojna, ktorú sa Kremeľ snažil zamaskovať, sa stáva pre Rusov tvrdou realitou
Ruské ministerstvo obrany prvýkrát prišlo s informáciou o počte padlých vojakov na Ukrajine a Rusi, ktorí sa dlho vyhýbali politike, sa teraz vyrovnávajú so skutočnosťou, že ich krajina je zapojená do krvavého konfliktu. Zdá sa, že značná časť z... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podpora krajín hraničiacich s Ukrajinou

Podľa Josepa Borrella Európska únia musí zmobilizovať nielen humanitárnu pomoc, ale aj zdroje bloku na podporu krajín Únie hraničiacich s Ukrajinou, ktoré sú pripravené prijímať utečencov.

Najrýchlejšie rastúca utečenecká kríza

Komisár Organizácie Spojených národov pre utečencov Filippo Grandi informoval, že viac ako 1,5 milióna utečencov z Ukrajiny prešlo do susedných krajín za 10 dní, pričom situáciu opísal ako „najrýchlejšie rastúcu utečeneckú krízu v Európe od druhej svetovej vojny“, dodáva CNN.

(Medzititulky red. HD.)

Zelenskyj: Prví dobrovoľníci hlásiaci sa do cudzineckej légie už dorazili
Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na Ukrajinu dorazili zo zahraničia už prví dobrovoľníci ochotní bojovať po boku Ukrajincov proti ruskému vpádu. Zároveň vyzval ruských vojakov, aby sa vrátili domov a tam bránili rusky hovoriacich... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik