Boje na Ukrajine pokračujú, cieľmi je civilný sektor
07 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

"Nepriateľ pokračuje v útočnej operácii proti Ukrajine – hlási ukrajinský Generálny štábu ozbrojených síl podľa serveru interfax.com.ua.
 

Rusko od začiatku dňa pokračovalo vraketovo-bombových a delostreleckých úderoch na osídlenia na Ukrajine. Na tento účel naďalej využíva sieť letísk Bieloruskej republiky.

Generálny štáb tvrdí, že nepriateľ koná zákerne a porušuje pravidlá medzinárodného humanitárneho práva, ostreľuje civilistov, „zelené koridory“, berie ženy a deti ako rukojemníkov, umiestňuje techniku, muníciu do obytných oblastí, umelo vytvára humanitárnu krízu v okupovaných osadách.

Napríklad mesto Irpin zostáva dlhšie ako tri dni bez svetla, vody a tepla, chýbajú mu potraviny a voda, útočníci zakázali občanom opustiť svoje domovy.

Skupina obranných síl Ukrajiny vykonáva obrannú operáciu vo všetkých oblastiach postupu nepriateľa.

Ukrajinský premiér Denis Shmygal posiela oficiálnu výzvu
Ukrajinský premiér Denis Shmygal podpísal oficiálnu výzvu Spojeným štátom, Kanade, Veľkej Británii, Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Japonsku, aby pozastavili členstvo Ruska a Bieloruska v Medzinárodnom menovom fonde a vo všetkých organizáciách... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová

__________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik