Volodymyr Zelenskyj: Zodpovední sú svetoví politici
06 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na adresu západných politikov povedal, že ak Západ nezavrie nebo nad Ukrajinou a neposkytne lietadlá na sebaobranu Ukrajiny, záver je jeden: „Aj vy chcete, aby sme boli zabíjaní veľmi pomaly,“ informuje Interfax.ua.

"Opakujeme každý deň - zatvorte nebo nad Ukrajinou! Zatvorte pre všetky ruské rakety, pre ruské bojové lietadlá, pre všetkých týchto teroristov. Vytvorte humanitárnu vzdušnú zónu. Žiadne rakety. Žiadne letecké bomby. Sme ľudia a je to vaša humanitárna povinnosť chrániť nás, chrániť ľudí. A vy to dokážete, “ povedal Zelenskij v núdzovej video správe po informáciách o raketovom údere vo Vinnici.

"Ak to neurobíte, ak nám nedáte aspoň lietadlá, aby sme sa mohli brániť, existuje len jeden záver: tiež chcete, aby sme boli zabíjaní veľmi pomaly," dodal.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/03/06/kadyrov-ma-ponuku-pre-zelenskeho

Zelenskyj zdôraznil, že je to zodpovednosť svetových politikov. "Od dnes a navždy," povedal.

Hlava štátu uviedla, že v predvečer tohto video prejavu bola informovaná o ruskom raketovom údere vo Vinnici.

"Osem rakiet proti nášmu mestu, proti nášmu mierumilovnému dobru Vinnycja, ktoré Rusko nikdy neohrozovalo. V žiadnom prípade. Raketový úder. Kruté, cynické. Letisko je úplne zničené. Naďalej ničia našu infraštruktúru, naše životy, ktoré nám, našim rodičom, starí rodičia vytvorili.a staré mamy, celé generácie Ukrajincov,“ zdôraznil prezident.

Rusko varuje Rumunsko a ďalšie štáty pred vojenskou pomocou Ukrajine
Ruské ministerstvo obrany v nedeľu upozornilo Rumunsko a "iné krajiny" susediace s Ukrajinou, že ich bude považovať za účastníkov ozbrojeného konfliktu, ak umožnia, aby z ich územia vzlietli ukrajinské bojové lietadlá s cieľom zaútočiť na ruskú... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik