Ukrajinský tenista Sergej Stachovský musel narukovať do armády
06 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Redakcia denníka Pravda prináša informáciu týkajúcu sa brannej povinnosti ukrajinského tenistu žijúceho v Maďarsku, Sergeja Stachovského.

Sergej Stachovský ide do boja za Ukrajinu. 

Sergej Stachovský len pred pár mesiacmi ako 36-ročný ukončil kariéru. Naposledy si zahral na prvom grandslame roka - Australian Open. Nepostúpil a preto pristúpil k zásadnému rozhodnutiu v živote.

„V januári tohto roka sa však rozhodol – koniec, tenisu mám dosť. S rodinou zostal žiť v Maďarsku a mal v pláne venovať jej podstatne viac času, ako si mohol dovoliť počas kariéry. Lenže v týchto dňoch ju znovu musel opustiť. Rodák z Kyjeva odcestoval späť do vlasti, aby ju bránil pred ruskou inváziou.“ Píše denník Pravda.

Svojím deťom pravdu nepovedal, aby ich nevystrašil. Z domova odišiel pod zámienkou, že ide na ďalší turnaj. V rozhodnutí bojovať za Ukrajinu mu vyjadril plnú podporu kontroverzný srbský tenista Novak Djokovič. 

Djokoviča covidová totalita deportuje! Čo na to hovoria Slováci?
Je rozhodnuté! Djokoviča deportujú, na Australian Open hrať nebude. Svoj názor na to vyjadril na sociálnej sieti aj poslanec Národnej rady SR a predseda strany Život-NS Tomáš Taraba. A pripojili sa k nemu desiatky Slovákov. Srbský tenista neuspel... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik