Ruská invázia musí byť definitívne zastavená
06 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Ukrajinský portál ukrinform.ua informuje o následných krokoch predsedu vlády Spojeného kráľovstva Borisa Johnsona, ktoré majú do istej miery zastaviť vojnové šialenstvo na Ukrajine.  

Britský premiér Boris Johnson predstavil šesťbodový plán. Jeho cieľ predstaví na najlbližšom zasadnutí vlády.

Veľkolepé vyhlásenie Borisa Johnsona 

Boris Johnson pred stretnutím s lídrami Kanady, Holandska a strednej Európy, ktoré sa uskutoční na budúci týždeň v Londýne prišiel s veľkolepým vyhlásením vzťahujúce sa k zastaveniu ruskej invázie: „Ruská invázia na Ukrajinu by mala zlyhať. Nestačí vyjadriť našu podporu medzinárodnému poriadku založenému na pravidlách - musíme ho chrániť pred pretrvávajúcimi pokusmi o prepísanie pravidiel vojenskou silou."

Johnson apeluje aj na potrebu vytvorenia medzinárodnej humanitárnej koalície pre Ukrajinu slúžiacej na sebaobranu, ktorej význam spočíva vo vytvorení maximálneho ekonomického tlaku na Moskvu. Ukrajinská vláda sa má automaticky usilovať o diplomatickú deeskaláciu napätia aj prostredníctvom posilnenia bezpečnosti v euroatlantickom priestore. Podľa vyjadrenia britského premiéra Spojené kráľovstvo urýchli sankcie voči ruským podnikateľom, ktoré budú schválené na parlamentnej úrovni.

Johnson odsúdil Putina, pripomenul štyri roky od útoku v Salisbury
Britský premiér Boris Johnson pripomenul štvrté výročie útoku nervovo paralytickou látkou novičok v anglickom Salisbury. Z neho Londýn viní Rusko a jeho vojenskú rozviedku GRU, píšu ceskenoviny.cz. Stojí na strane Ukrajiny Boris Johnson dodal, že... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik