Padlí ruskí vojaci sa nevrátia domov ani ako mŕtvi
06 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Ministerstvo obrany Ruskej federácie nariadilo nedôstojne  nehumánne "zničiť" (doslovný preklad - pozn. red. HD) telá svojich vojakov, ktorí zomreli na Ukrajine.
Violetta Orlová

Zodpovedajúci dokument „na oficiálne použitie“ podpísal námestník ministra obrany Ruskej federácie Alexej Krivoručko.

Rozkaz z 26. februára podpísaný námestníkom ministra obrany Ruskej federácie Alexejom Krivoručkom zverejnilo operačné veliteľstvo Sever. Informuje ukrajinský web unian.net.

Bezmenný odpad

Ministerstvo obrany Ruskej federácie v tomto dokumente „na oficiálnu potrebu“ požaduje najmä od 1. marca roku zabaviť doklady totožnosti mŕtvim Rusom, bojujúcim na Ukrajine, čo najskôr prijať opatrenia na evakuáciu tiel ozbrojených síl ruskej armády z Ukrajiny a zabezpečiť skryté premiestnenie tiel v noci na „miesta trvalého rozmiestnenia a ich pochovanie v masovom hrobe s pridelením čísla“, a to aj na území Bieloruska.

Okrem toho dokument stanovuje, že ak nie je možné telá evakuovať, je potrebné „na mieste rozhodnúť o ich zničení“.

Komentár Ukrajinskej strany

"To je všetko, čo potrebujete vedieť o postoji nepriateľa k jeho vlastným vojakom. Naši ukrajinskí mŕtvi vojaci sú odprevádzaní na poslednej ceste ako hrdinovia a česť ich pamiatke," komentovalo ukrajinské armádne velenie. 

Slová zajatých ruských vojakov
Zajatí ruskí vojaci apelovali na svojich spoluobčanov, aby urobili všetko pre ukončenie vojny na Ukrajine, píše Interfax.ua. "Rusi, urobte všetko pre to, aby sa táto vojna skončila. Ukrajina ani Rusko to nepotrebujú. Túto vojnu potrebuje iba... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová

_______________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik