Oleksiy Reznikov: Život každého je na nezaplatenie!
07 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Ukrajinský spravodajský portál ukrinform.ua informuje o stanovisku ministra obrany Ukrajiny Oleksiy Reznikova k ruskej invázii. Tvrdí, že situáciu majú zatiaľ pod kontrolou. 

Nepriateľ je zatiaľ izolovaný 

Minster obrany Reznikov sumarizuje straty na strane Ruska. Podľa jeho tvrdení nepriateľ prichádza o desiatky jednotiek vojenskej techniky, dokopy bolo zničených už viac ako 90 ruských lietadiel a vrtuľníkov, mnoho pilotov bolo zajatých. Ruskí zajatci sú dôležitými svedkami budúceho vojenského tribunálu. Nepriateľa sa podarilo izolovať v Charkove, Kyjeve a Mykolajive. 

Minister obrany Reznikov na margo danej situácie konštatuje: "Kremeľ konečne odmietol pokusy skryť svoje zámery – prišli zničiť našu krajinu, zničiť náš ľud. Neuspejú. Sú vo vojne so ženami a deťmi. Neporazili vojakov, ktorí bránili Charkov – začali bojovať s Charkovskou univerzitou. Rusi sú obyčajní teroristi. Teroristi budú zničení.Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme poskytli humanitárne koridory, dostali našich ľudí z ostreľovania, zabezpečili dodávky humanitárnej pomoci. Nikoho neopustíme a čoskoro sa vrátime." 

Padlí ruskí vojaci sa nevrátia domov ani ako mŕtvi
Ministerstvo obrany Ruskej federácie nariadilo nedôstojne nehumánne "zničiť" (doslovný preklad - pozn. red. HD) telá svojich vojakov, ktorí zomreli na Ukrajine. Violetta Orlová Zodpovedajúci dokument „na oficiálne použitie“ podpísal námestník... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik