Nastupujú americkí veteráni
06 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Bojovali v Iraku, v Bosne, ale aj v iných konfliktoch. Pochádzajú z postsovietskych krajín, ale majú pas USA. Dnes sa hlásia do cudzineckej légie na Ukrajine. Infomuje portál pravda.com.ua.

3000 amerických veteránov vyjadrilo túžbu bojovať za Ukrajinu ako dobrovoľníci. Informoval o tom Hlas Ameriky s odvolaním sa na zástupcu Veľvyslanectva Ukrajiny vo Washingtone.

Odpoveď Ukrajine

3000 amerických dobrovoľníkov reaguje na výzvu Ukrajiny, aby sa pripojili k medzinárodnému práporu, ktorý má pomôcť odolať ruskej invázii. Väčšina z nich pochádza z postsovietskych krajín ako Gruzínsko a Bielorusko.

Ale sú tu Američania, ktorí bojovali v Iraku, Bosne a iných hotspotoch.

Čo tomu predchádzalo

Prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil vytvorenie novej jednotky - Medzinárodnej légie územnej obrany Ukrajiny, v ktorej budú bojovať cudzinci, ktorí sú pripravení spolu s Ukrajincami odraziť ruské vojská.

Bola spustená webová stránka , ktorá obsahuje všetky potrebné informácie pre občanov cudzích krajín, ktorí chcú vstúpiť do Medzinárodnej obrannej légie Ukrajiny. (Redakcia HD pripomína, že u nás je možné nastúpiť do zahraničných légií iba so súhlasom hlavy štátu.)

https://www.hlavnydennik.sk/2022/03/04/je-zelenskyj-v-kyjeve-alebo-nie

____________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok