Prezidentka: Zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou by znamenalo svetovú vojnu
06 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Hosťom dnešnej publicistickej relácie Na telo bola prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Relácia bola odvysielaná v televízii Markíza. Jej témou bola situácia súvisiaca s vojnou na Ukrajine a jej vplyve na slovenskú spoločnosť. 

Na začiatku relácie prezidentka konštatuje, že Rusko porušilo medzinárodné právo. Na margo konania prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina tvrdí: „Nikdy som nemala ilúzie o jeho pôsobení. Nikto nečakal, že je schopný urobiť toto. Ruskú expanziu nemôžeme tolerovať.“ Je to neospravedlniteľné konanie zo strany prezidenta, následkom ktorého mnoho ukrajinských domov bolo zbombardovaných a zomrelo mnoho nevinných ľudí. Podporuje všetky snahy prezidenta Ukrajiny Zelenského o vstúpení Ukrajiny do NATO. O zavedení bezletovej zóny nad Ukrajinou neuvažuje, nakoľko by to prispelo k vypuknutiu svetovej vojny. 

Bolo raz v jednej krajine, kde je zakázané mať iný názor
"Zastavenie dodávok plynu a ropy z Ruskej federácie by na Slovensku znamenalo prudké zdražovanie plynu, elektriny a zníženie výkonnosti slovenskej ekonomiky a životnej úrovne." Tvrdí vo videu na sociálnej sieti Robert Fico. "Toto je, pani... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navrhuje zlepšiť komunikáciu s ľudmi, ktorí sa nachádzajú v stave hmotnej núdze. Taktiež v poslednom čase čelíme extrémnemu zdražovaniu, preto apeluje na politikov konkrétne na ministra financií, aby podnikol v danej veci rázne kroky. V núdzovom režime podľa nej môžeme využiť aj americké palivo (ropa, zemný plyn).

Vo vystúpení sa dotkla aj Ruskej federácie: „Rusko je totalitná krajina, v ktorej je na dennom poriadku zatýkanie statočných Rusov za prejavený názor.“ Dôkazom sú podľa nej nezmyselné tresty za šírenie západných dezinformácií, kde na základe ruskej dumy môžu dostať obvinení aj 15-ročný trest odňatia slobody. Nerozumie časti opozície, čo svojou prácou sleduje. Cieľom ruskej propagandy je podľa prezidentky čaputovej prispieť k oslabeniu súdržnosti krajín.

Podľa jej tvrdenia, keby sme neboli v EU a NATO, ruský agresor nás zhltne ako malinu. Ocenila prístup opozičnej strany Hlas-SD, ktorá preberá oficiálnu vládnu rétoriku vo veci odsúdenia ruskej invázie a prejavenia európskej solidarity k Ukrajine. 

"Lebo Putin" - všeobjímajúci argument politikov na Slovensku
"Matovič dnes opäť demagogicky perlil. Pomoc ľuďom opäť žiadna. Zvykajme si na novú výhovorku "lebo Putin"!" Píše na sociálnej sieti Ladislav Kamenický. "Milí priatelia, Matovič dnes demagogicky prirovnal dodávku slovenskej munície a zbraní na... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik