Milan Krajniak a Marián Kéry. TAKTO to vidia
06 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Dnešnými hosťami politickej diskusnej relácie O päť minút 12 sú minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak(Sme rodina) a predseda Zahraničného výboru NRSR Marián Kéry(SMER-SD). Témou relácie je aktuálna situácia súvisiaca s bezpečnostnou politikou na Ukrajine, ruskou inváziou, ktorá už trvá na Ukrajine 11 dní a politikou na Slovensku.

Stanovisko ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak na začiatku relácie konštatuje: „Rusko získalo územie, stratilo srdcia Ukrajincov.“ Taktiež ocenil doterajší prístup zložiek ozbrojených síl SR.  Stojí za rozhodnutím vlády posielať zbrane a muníciu na Ukrajinu. Podobne súhlasí aj s humanitárnou pomocou voči Ukrajine(EU vyčlenila pol miliardu EUR) a ekonomickými sankciami proti Ruskej federácii. Vo svojich vyjadreniach je minister Krajniak konzistentný, taktiež nemá problém odsúdiť bombardovanie Iraku, Líbye, Juhoslávie zo strany NATO.  V tejto súvislosti rázne odmieta zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou, lebo ak by sa tak nedajbože stalo, vojna by presiahla do globálneho rozmeru. Slovenských občanov upokojuje, že máme dostatočné zásoby energií, ropy a zemného plynu do začiatku budúceho roka. 

Pohľad Mariána Kéryho na vojnový konflikt na Ukrajine a jeho vplyv na SR 

Predseda Zahraničného výboru NRSR Marián Kéry dúfa v úspešnosť diplomatických rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom, ktoré povedú k ukončeniu vojnového konfliktu. Podľa neho do konfliktu zasahuje vo veľkej miere aj NATO, čo vyslovil vo svojom konštatovaní: "Ukrajina nespĺňa kritériá, ani ich nebude spĺňať najbližších 20 rokov." Apeloval na to, že vláda sa má v prvom rade starať o bezpečnosť slovenských občanov. V relácii sa Kéry zmienil o tom, že za posledné dni sme svedkami obrovskej antiruskej propagandy(útok na Nasťu Kuzminovú, barbarský čin na Slavíne-pošpinenie pamiatky obetí vojakov Červenej armády. Je pobúrený aj z vyjadrenia ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka: "Namaľované farby vojakov na Slavíne majú prinútiť Rusko ukončiť vojnu." V relácii sa zmieňuje o sile dezinformácií, ktoré prevládajú nielen na strane ruských, ale aj ukrajinských médií najmä v súvislosti s doterajším počtom mŕtvych ruských vojakov.(Rusko uvádza 500, Ukrajina 5500). Na margo porušenia medzinárodných zmlúv zo strany Ruska konštatoval: "Ruská federácia je vynikajúcim žiakom USA." V súvilosti s integráciou ukrajinských utečencov v SR našej vláde adresoval výzvu, aby všetky kroky  s tým súvisiace nenechala na pleciach starostov, podobne ako pri celoplošnom testovaní. 

Sobotné dialógy s Veronikou Remišovou a Petrom Pellegrinim
Vláda sa konečne na niečom zhodla! Ústrednou témou relácie bola aktuálna situácia súvisiaca s vládnou pomocou pre Ukrajinu, ktorá zažíva najväčšie silové napätie od čias druhej svetovej vojny. Dnešnými hosťami politickej diskusnej relácie Sobotné... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik