"Dávam Putinovi rok"
06 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Útok na Ukrajinu sa Putinovi vypomstí kolapsom Ruska v najbližších 12 mesiacoch - tvrdí ústami stratéga investičnej spoločnosti Clocktower Group Marka Papica agentúry Bloomberg. Jej správu prevzal ukrajinský web delo.ua.

Putin nezohľadnil obmedzené ekonomické možnosti Ruska na začiatku vojny s Ukrajinou, to sa mu vypomstí stratou moci v nasledujúcich 12 mesiacoch.

Túto prognózu oznámil hlavný stratég investičnej spoločnosti Clocktower Group Marko Papic americkému vydaniu Bloombergu.

Ruský prezident podľa Papica ignoroval materiálne obmedzenia svojich jednotiek a krajiny ako celku. Situáciu ovplyvnil aj silný odpor Ukrajiny.

"Súbor obmedzení, ktoré som identifikoval vo svojom výskume, je plne potvrdený. ​​Prejavuje sa v realite. A prejavuje sa niekoľkými spôsobmi. Ukrajinci bojujú veľmi, veľmi tvrdo. Po druhé, ruská armáda nemá žiadne skúsenosti s vedením skutočných vojen." A po tretie, Ukrajina je veľmi ťažké miesto na inváziu z logistického hľadiska,“ povedal Papic.

Stratí moc

Chyby na Ukrajine podľa analytika poškodia Putinovu povesť v jeho okolí i vo svete. A do roka prezident Ruskej federácie stratí moc v krajine. "Dávam Putinovi 12 mesiacov. A to s rezervou," povedal Papic. Neschopnosť plniť si vlastné úlohy na Ukrajine podľa analytika ukázala celému svetu slabosť ruskej armády.

Ukraina musí odraziť útok

Stratég Clocktower Group si je navyše istý, že ak Ukrajinci odrazia ofenzívu útočníkov, budú mať široké vyhliadky a potenciál.

"Naozaj si myslím, že to, čo sa deje na Ukrajine, je mimoriadne hrôzostrašné, ale aj povzbudzujúce. Vidíme niečo, čo sme už dlho nevideli - vidíme zrod novej národnej identity. Faktom je, že je to zrod skutočne uvedomelého národa. A myslím si, že by to mohla byť naozaj veľmi zaujímavá investičná príležitosť v nasledujúcom desaťročí, za predpokladu, že odrazia tento pokus o okupáciu a budú mať v budúcnosti nezávislosť,“ povedal Papić.

Nastupujú americkí veteráni
Bojovali v Iraku, v Bosne, ale aj v iných konfliktoch. Pochádzajú z postsovietskych krajín, ale majú pas USA. Dnes sa hlásia do cudzineckej légie na Ukrajine. Infomuje portál pravda.com.ua. 3000 amerických veteránov vyjadrilo túžbu bojovať za... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

_______________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok