Česi chcú pomáhať ukrajinskej armáde v boji
06 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

České noviny prinášajú príspevok, podľa ktorého prejavilo ochotu ísť bojovať na stranu Ukrajincov 284 občanov českej národnosti. Správa bola aktualizovaná na webovom portáli spomínaného online média.

Počet žiadostí stúpa 

Podľa vedúcej tlačového oddelenia Ministerstva obrany ČR Jany Zechmeisterovej rezort doteraz eviduje 284 žiadostí o zapojenie sa do ukrajinskej armády. Počet žiadostí vzrástol zhruba o trojnásobok v porovnaní s minulým týždňom.

Predseda vlády ČR Petr Fiala(ODS) po dohode s prezidentom M. Zemanom sa v minulý týždeň zhodli na tom, že tí ľudia, ktorí bojujú na strane Ukrajiny majú absolútne garantovanú beztrestnosť. Záujem o službu v cudzej armáde stúpol aj z dôvodu výzvy prezidenta Ukrajiny V. Zelenského, aby cudzinci pomohli Ukrajine v boji proti Ruskej federácii. Píše portál ceskenoviny.cz. Kompetentné rezorty v ČR musia komplexne posúdiť žiadosti, ak spĺňajú kritériá sú automaticky doručené samotnému prezidentovi ČR. Ten dotyčným uchádzačom udelí výnimku, lebo podľa aktuálne platnej legislatívy je služba občana ČR v cudzej armáde zakázaná.

Ukrajina súhlasí
Kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v nedeľu oznámila, že Ukrajina súhlasí s rokovaniami s Ruskom na bieloruských hraniciach. TASR správu prevzala z agentúry AFP. kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik