Starosta Chersonu: Už nemáme viac zbraní na odpor, ruské jednotky sú všade
05 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Cherson už nemá žiadne zbrane na ozbrojený odpor proti ruským silám, povedal starosta pre CNN.

Starosta Chersonu Igor Kolychajev pre CNN povedal, že "nemáme viac zbraní na odpor" ruským silám, ktoré obkľúčili mesto. „Ľudia Chersonu sú neozbrojení. Nemáme viac zbraní na odpor, na ozbrojený odpor,“ povedal. 

"V meste nemáme armádu. Armáda bola porazená. Ukrajinská armáda musela ustúpiť, takže nie sú žiadne zbrane. Stiahli sa smerom k Nikolaevovi,“ pokračoval.

Kolychajev povedal, že Cherson zostane pod kontrolou ruských jednotiek, pokiaľ a „kým ukrajinská armáda nepostúpi na Cherson“, dodal. "Ruské jednotky sú všade," dodal.

Pomoc od Rusov odmietajú

Kolychajev povedal, že život ide ďalej, ale žiadne mestské služby nefungujú.

"Normálne služby sa zastavili, pretože normálne služby nemajú žiadny spôsob prevádzky," povedal.  

Vyzval tiež na humanitárnu pomoc a uviedol, že „výroba kritickej infraštruktúry bola pozastavená. Mesto je bez elektriny a vody."

Kolychajev uviedol, že neexistuje spôsob, ako dostať pomoc do mesta, pretože jediný spôsob, ako dostať pomoc, je cez Krym z ruskej strany. „Takže Rusi chcú poslať svoju humanitárnu pomoc, ale obyvatelia Chersonu to odmietajú. Pretože sú patrioti a nechcú pomoc od Rusov. Chcú pomoc od Ukrajincov. Takže momentálne nedostávame humanitárnu pomoc,“ povedal.   

"Máme tu veľa ľudí v núdzi," vysvetlil. "Máme pacientov s rakovinou, deti, ktoré potrebujú lieky, ktoré sa k nim momentálne nedostanú."

Cherson je strategicky dôležité mesto na zátoke z Čierneho mora s takmer 300 000 obyvateľmi. 

Putin pritvrdil: Zavedenie bezletovej zóny by malo katastrofálne následky nielen pre Európu, ale pre celý svet!
Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že Moskva bude považovať každú krajinu, ktorá sa bude nad Ukrajinou snažiť zaviesť bezletovú zónu, za vstupujúcu do konfliktu, informuje Guardian. „Akýkoľvek pohyb v tomto smere budeme považovať za účasť v... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik