Riskantný konvoj so slovenským veľvyslancom je už z Ukrajiny doma
05 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Ako sme vás aj my informovali, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky evakuovalo naše veľvyslanectvo v Kyjeve. Konvoj so slovenským veľvyslancom včera prekročil naše hranice, informovala televízia Ta3.

Prekročili hranicu

Včera (4. marca) vo večerných hodinách nášho veľvyslanca Mareka Šafina a pracovníkov evakuovanej slovenskej ambasády na hraniciach privítal minister zahraničných vecí Ivan Korčok. TV Ta3 uviedla, že konvoj hranicu prekročil cez priechod Rajka-Čunovo.

Konvoj netvorili len pracovníci ambasády

Televízia Ta3 tiež hovorí, že konvoj tvorili aj novinári z Veľkej Británie a Nemecka, ako aj občania Ukrajiny či Afganistanu. Konvoj bol z Kyjeva vypravený pred týždňom, 25. februára. 

Minister Korčok ešte v stredu oznámil, že rozhodnutie o evakuácii prišlo po konzultácii s našimi bezpečnostnými zložkami. 

V Pekingu máme ZLATO! Henrieta Farkašová so svojim navádzačom to dokázali
Mnohí slovenskí paralympionici šli do Pekingu obhájiť svoje medajlové pozície. Tak to je aj v prípade Henriety Farkašovej. So svojim navádzačom Martinom Motyko Ďalšia Slovenka štvrtá Je ňou mladučká Alexandra Rexová. Podľa Nového času za víťazkou... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik