Po týždni bombardovania konečne utekajú z Kyjeva!
06 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ukrajinci, ktorí prežili týždeň bombardovania neďaleko Kyjeva, utekajú z domovov, informuje CNN.

Ukrajinci, ktorí boli týždeň pod silným bombardovaním na severozápadnom okraji Kyjeva, konečne mohli utiecť. Ukrajinské sily zničili most, aby zabránili ruským silám v pohybe do centra Kyjeva.

"Vidíme veľa ľudí, ktorí sú jasne, viditeľne otrasení, skamenení, pretože boli celé dni uväznení v hroznom bombardovaní a práve teraz sa začínajú dostávať von," povedala reportérka CNN Clarissa Wardová. Tá je momentálne na mieste.

Povedala, že v pozadí bolo počuť neustále delostrelectvo. "Veľa ľudí ešte neopúšťa svoje domovy. Veľa ľudí sa nevie zmieriť s tým, že jednoducho opustia svoj život, svoje rodiny, svoje domovy, svoje domáce zvieratá, svoje domy, všetko, na čom tak tvrdo pracovali," informuje.

"A tak je výnimočné vidieť, aký vysoký prah majú mnohí Ukrajinci. Trvá dlho, kým sú ochotní opustiť svoje domovy. Títo ľudia sú bombardovaní už sedem dní a len teraz opúšťajú svoje domovy. A neochotne ich opúšťajú a opúšťajú ich s vedomím, že sa k nim možno už nebudú môcť vrátiť,“ povedala.

Ľudia s domácimi zvieratami a inými vecami, vrátane mnohých starších Ukrajincov, sa predierajú sutinami a prchajú z mesta.

Starosta Chersonu: Už nemáme viac zbraní na odpor, ruské jednotky sú všade
Cherson už nemá žiadne zbrane na ozbrojený odpor proti ruským silám, povedal starosta pre CNN. Starosta Chersonu Igor Kolychajev pre CNN povedal, že "nemáme viac zbraní na odpor" ruským silám, ktoré obkľúčili mesto. „Ľudia Chersonu sú neozbrojení.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik