Olena Zelenská vyzvala prvé dámy po celom svete: Ozvite sa!
05 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Uprostred vojnovej situácie hrá prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská, manželka Volodymyra Zelenského, svoju úlohu s plným presvedčením, informuje portál livemint.com.

Olena Zelenská založila kanál Telegram, kde ľudia môžu nájsť overené odpovede. O iniciatíve Olena povedala: „Ako konať a žiť počas vojny? V týchto dňoch máme všetci veľa otázok. Rada by som pomohla, ako len môžem. Takže spúšťam špeciálny telegramový kanál s overenými odpoveďami."

Medzitým sa Olena na Instagrame vyjadrila, že prvé dámy z celého sveta sa jej pýtajú, ako môžu pomôcť Ukrajine. 

"Moja odpoveď je - povedzte svetu pravdu! Ozvite sa! To, čo sa deje na Ukrajine, nie je "špeciálna vojenská operácia", ako hovorí Putin, ale vojna v plnom rozsahu, kde agresorom je Ruská federácia," povedala. 

"Ukrajinu netreba zachraňovať. Potrebujeme však podporu sveta pre našu armádu a civilistov. Nielen slovami," uzavrela ukrajinská prvá dáma.

Starosta Chersonu: Už nemáme viac zbraní na odpor, ruské jednotky sú všade
Cherson už nemá žiadne zbrane na ozbrojený odpor proti ruským silám, povedal starosta pre CNN. Starosta Chersonu Igor Kolychajev pre CNN povedal, že "nemáme viac zbraní na odpor" ruským silám, ktoré obkľúčili mesto. „Ľudia Chersonu sú neozbrojení.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik