O čo žiadal Zelenskyj v rozhovore s americkými senátormi?
05 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Zelenskyj vyzýva v rozhovore s americkými zákonodarcami na vytvorenie bezletovej zóny a prísnejšie ruské sankcie, informuje CNN.

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj podľa osoby oboznámenej s rozhovormi požiadal počas zoom telefonátu s americkými zákonodarcami Spojené štáty o pomoc pri zriadení bezletovej zóny nad Ukrajinou.

Zelenskyj požiadal amerických senátorov o prísnejšie sankcie voči Rusku, vrátane energetiky, a o väčšiu vojenskú pomoc smerovanú ukrajinským silám. Poďakoval USA za doterajšiu podporu, ale jeho celkovým posolstvom bolo, že jeho krajina potrebuje ďalšiu pomoc, keďže čelí ruskej invázii.

Ďalší senátor uviedol, že Zelenskyj obhajoval zákaz dovozu ruskej ropy, pozastavenie všetkých obchodných transakcií – ako Visa a Mastercard – a vyzval zákonodarcov, aby pomohli Ukrajine získať viac lietadiel, na ktorých sú ukrajinskí piloti vycvičení a môžu lietať. Povedal, že budú bojovať a lietať, ale potrebuje lietadlá.

Hovor, ktorý sa začal približne o 15:30, trval hodinu.

Desiaty deň vojny - Zhrnutie
Už je to desať dní, čo Rusko začalo inváziu na Ukrajinu. Ak si niekto myslel, že táto agresia do pár dní skončí, veľmi sa mýlil. Zhrnutie najčerstvejších informácií prináša The Guardian. Zhrnutie Čiastočné rozhovory o prímerí v mestách... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik