M. Kotleba sa postaví pred Najvyšší súd
05 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Termín súdu vytýčil Najvyšší súd na utorok, 8. marca. Na verejnom zasadnutí sa bude zaoberať odvolaním predsedu ĽS NS proti rozsudku v kauze šekov s extrémistickou symbolikou. 

Informoval o tom denník SME.

Verdikt nie je právoplatný

V októbri 2020 bol M. Kotleba uznaný za vinného samosudkyňou ŠTS Ruženou Sabovou z trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Trest v dĺžke štyri rokyy a štyri mesiace zatiaľ nie je právoplatný - obžalovaný sa voči rozsudku odvolal, pripomína dianie denník SME.

Poslanec Šipoš: Pán predseda, brzdite!
Poslanec Michal Šipoš (OĽaNO) bol hosťom redakcie Sme, kde v rozhovore odpovedal na niekoľko otázok. Okrem iného aj na tému svojho straníckeho predsedu. Keď dvaja robia to isté, nie vždy je to to isté, potvrdzuje M. Šipoš pre SME, ktorý vidí... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

O čo vlastne šlo

Podujatie sa uskutočnilo na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici v marci v roku 2017, kde M. Kotleba pred takmer 400 pozvanými hosťami odovzdal trom rodinám finančný dar. Šeky boli vystavené na 1 488 eur. 

Čo je zlé na finančnom dare?

Denník SME upozorňuje, že toto číslo je zložené z dvoch symbolov. 

Číslo 14 predstavuje vetu "Musíme zabezpečiť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí (v anglickom origináli má 14 slov), ktorej autorom je americký rasista David Lane. Číslo 88 v nacistickej symbolike odkazuje na známy nacistický pozdrav (písmeno H je ôsmym písmenom v abecede.) 

Uznajú ho za vinného?

Ak sa tak stane a Najvyšší súd SR potvrdí rozhodnutie prvostupňového súdu, Marian Kotleba okrem nutnosti nástupu na výkon nepodmienečného trestu príde aj o poslanecký mandát, uzatvára denník SME.

Nahnevaní starostovia: Potrebujeme informácie!
Viacerí starostovia obcí pri hraniciach s Ukrajinou si sťažujú na slabú informovanosť. Nevedia totiž, ako si nárokovať náklady súvisiace s vojnovým konfliktom na Ukrajine, píše Pluska. Viazne komunikácia Tvrdí to aj primátor Sobraniec, Pavol... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik