Šírenie "falošných informácií" sa aj v Rusku stáva trestným činom
04 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ruský parlament schválil zákon, podľa ktorého je šírenie falošných informácií o jeho ozbrojených silách trestným činom, informuje Guardian.

Zákon, ktorý Štátna duma schválila v treťom a poslednom čítaní, zavádza pokuty a tresty odňatia slobody pre tých, ktorí úmyselne šíria nepravdivé informácie o ozbrojených silách, ktoré majú vážny dosah, uvádza sa vo vyhlásení dolnej komory parlamentu.

Tým, ktorí porušili nový zákon šírením takzvaných „nepravdivých informácií“ o akciách ruských ozbrojených síl na Ukrajine, hrozia až tri roky väzenia.

Vysoké tresty

Ak sa niekto začlení ako súčasť „organizovanej skupiny“ alebo použije „falošné dôkazy“, maximálny trest sa zvyšuje na 10 rokov väzenia. Ak to povedie k „vážnym následkom“, páchateľom bude hroziť až 15 rokov väzenia.

Predpokladá sa, že tento nový zákon bude mať obrovský vplyv na schopnosť ľudí zdieľať informácie o tom, čo sa skutočne deje na Ukrajine, keďže Kremeľ naďalej bagatelizuje svoje činy voči ruskému obyvateľstvu.

Ukrajinské jednotky pokračujú v defenzíve vo všetkých smeroch – súhrn bojov
„Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) naďalej bránia a držia svoje pozície vo všetkých smeroch,“ informuje Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny. Uvádza ukrajinský Interfax. Bieloruské vojská pripravené na hraniciach Pripomíname, „že na území... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik