Propagandistické boje pokračujú: Tak ako my RT, Rusi teraz zakázali BBC
04 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ruský dozorný orgán pre komunikáciu obmedzil prístup k webovým stránkam niekoľkých zahraničných spravodajských organizácií vrátane BBC a Deutsche Welle za šírenie toho, čo označil za „nepravdivé informácie. Vrcholia tu spory o spravodajstvo o Ukrajine. O téme informuje Guardian.

Rusko sa opakovane sťažovalo, že západné mediálne organizácie ponúkajú čiastočný – a často protiruský – pohľad na svet, pričom svojich vlastných vodcov neberú na zodpovednosť za ničivé zahraničné vojny, akými sú Irak, napísala agentúra Reuters.

Dozorný orgán v piatok uviedol, že zablokoval BBC, Hlas Ameriky, Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda, Deutsche Welle a ďalšie médiá, uviedla tlačová agentúra Interfax.

BBC sa bráni

BBC uviedla, že sa nenechá odradiť. „Prístup k presným, nezávislým informáciám je základným ľudským právom, ktoré by nemalo byť odopierané ani ľuďom v Rusku, z ktorých milióny sa každý týždeň spoliehajú na BBC News,“ uvádza sa v správe.

"Budeme pokračovať v našom úsilí sprístupniť BBC News v Rusku a vo zvyšku sveta." Niektorí používatelia v Rusku sa v piatok nemohli dostať na webovú stránku BBC.

Zistilo sa, čo sa deje v jadrovej elektrárni v Záporoží: Miesto stanice obsadili okupanti
„Bloky jadrovej elektrárne v Záporoží zostávajú nedotknuté, neboli zaznamenané žiadne zmeny v radiačnom stave.“ Píše agentúra Unian. Areál elektrárne okupuje ruská armáda. Podľa SNRCU areál jadrovej elektrárne Záporožie v súčasnosti okupuje ruská... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik