Ruská armáda vyčerpáva väčšinu svojich operačných záloh.
04 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

"V deviaty deň totálnej invázie na Ukrajinu ruská armáda vyčerpala väčšinu svojich operačných záloh a začal sa presun ďalších síl z južných a východných vojenských obvodov," informovala tlačová služba Generálneho štábu. Informovala o tom dnes agentúra Interfax.

Hlavný cieľ Kyjev

"Hlavným cieľom nepriateľa je obkľúčiť Kyjev a oslabiť odpor v zablokovaných osadách. Pri plnení tejto úlohy skupiny ozbrojených síl Ruska vyčerpali veľkú časť operačných záloh a začali presúvať ďalšie sily a technika z južného a východného vojenského okruhu.

Rusi sa pokúsili zabiť Zelenského trikrát za týždeň
„Ukrajinským špeciálnym službám sa podarilo odhaliť plány nepriateľa a zabrániť zločinu.“ Uvádza ukrajinská agentúra Unian. Dve skupiny žoldnierov Britské noviny The Times píšu , „že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol za posledný týždeň... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Ofenzíva pokračuje

Spresňuje, že v smere Slobozhanschyna sa jednotky 20. armády Ruskej federácie snažia pokračovať v ofenzíve proti spoločným silám v smere Novoaidar a Severodoneck. V Doneckom operačnom smere sa nepriateľ snaží udržať kordón okolo mesta Mariupol pomocou šiestich taktických skupín obrnených práporov (BTG). Na kompenzáciu strát v Doneckej oblasti začali ruskí kurátori privážať do Ilovajska ruský vojenský personál.

Boje aj v Čiernom mori

V Čiernom mori bola ruská Čiernomorská flotila stiahnutá z námorných základní s úlohou zasiahnuť ukrajinské povrchové sily, no namiesto toho sa väčšinou stali obeťami civilných lodí a ich posádok.

Výsadkové lode

"Bez toho, že by sa nepriateľ vzdal svojho úmyslu zmocniť sa pobrežia Čierneho mora, pokračuje v prípravách na vylodenie obojživelného útoku na úseku Zátoka-Čornomorsk. V rámci špecifikovanej oblasti, 40 km východne od Čornomorska, sa nachádzajú dve veľké výsadkové lode útočníkov,“ uviedol generálny štáb a informoval Interfax.

Nech si lietajú s niečím iným, trebárs na metle
Rusko prestane dodávať do Spojených štátov raketové motory v odplate za sankcie, ktoré Washington uvalil na Moskvu kvôli útoku na Ukrajinu. Oznámil šéf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin. Rusko sa tiež nebude starať o servis... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik