Eduard Heger a jeho vyhlásenie k situácii na Ukrajine
04 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Spravodajský web Aktuality.sk tlmočí verejnosti stanoviská nášho premiéra Eduarda Hegera v súvislosti s vojnovou krízou na Ukrajine, ktorá sa dotýka vo veľkej miere aj Slovenska.

Potreba protivzdušnej obrany je nevyhnutná

Predseda vlády SR Eduard Heger vo vysielaní pre spravodajský televízny kanál ČT24 konštatoval včera v súvislosti s vojnovou situáciou na Ukrajine, aby sme ako spoločenstvo mieru pristúpili k prítomnosti spojeneckých vojsk: „Veľmi to potrebujeme. O to viac v tomto čase sa ukazuje ich nevyhnutnosť. Rokujeme o konkrétnom zostavení. Je to otázka týždňov na to, aby sme to schvaľovali na vláde a následne v parlamente. A potom je to otázka ďalších týždňov, aby sa to konkrétne stalo – aby prišli títo vojaci na územie Slovenskej republiky.“ Brániť východnú hranicu by mali vojaci Česka, Slovinska, Poľska, Nemecka a Holandska. Uvedené európske národy sú podľa Hegera spoľahlivými partnermi Európskej únie a NATO. Preto vo svojom prejave apeloval aj na ochranu nášho priestoru protivzdušnej obrany prostredníctvom danej vojenskej techniky.

Slováci pomáhajme vojnovým utečencom z Ukrajiny

Predseda vlády SR Eduard Heger zdôrazňuje, že v poslednom čase ako štát budeme zažívať väčší prílev utečencov. Máme si zvykať pomáhať im, čo následne aj konštatuje: "Musíme byť pripravený dať komfort ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou a zažívajú nesmierne tragické situácie. Chceme im to spríjemniť, ako sa dá. Vítame ich na Slovensku a preto sme im poskytli aj dočasné útočisko – schválili sme legislatívu, aby sa mohli cítiť ako doma." V závere Heger apeluje na poskytnutie skutočnej opory v podobe humanitárnej pomoci, ktorú máme jedincom zasiahnutých vojnou nezištne poskytnúť.

(pevzaté z webu aktuality.sk

Eduard Heger: Slováci, pomôžme ukrajinskému ľudu!
Predseda vlády SR Eduard Heger(OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom v kocke zhrnul včerajšie dojmy zo stretnutia s ukrajinskými matkami a ich malými deťmi. Heger dôrazne vyzýva na ľudskosť prístupu zo strany slovenského... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik