Ako pandémia ovplyvnila prevádzky stravovania v Bratislave
04 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Metropolitná TV Bratislava prináša krátku reportáž vzťahujúcu sa k existenčnej situácii stravovacích zariadení po pandémii COVID-19. Dotyčné reštaurácie sú situované v jednotlivých mestských častiach Bratislavy. 

Situácia vo vybraných mestských častiach Bratislavy 

Redaktorka televízie Barbora Štecová v úvode príspevku konštatuje, že pandémia ohrozila nielen ľudí, ale aj existenciu prevádzok verejného stravovania (reštaurácie, kaviarne, bary a nočné kluby). Majiteľka prevádzky Hostinec u DEDA(Ružinov) Martina Jeck sumarizuje situáciu nasledovným spôsobom:"Pandémia nás zasiahla naozaj silno, mali sme čo robiť, aby sme udržali prevádzku vo vchode, snažili sme sa zo všetkých síl vymyslieť spôsob, akým stále fungovať, ako neprepustiť ľudí,začali sme s rozvozom v rámci Ružinova, neskôr sme to naozaj rozšírili." Podľa  Martiny Jeck pomoc zo strany štátu nebola postačujúca, nevykryla všetky náklady potrebné na prežitie podniku ako celku: "Nejakú pomoc sme dostali, ale musím povedať, že nebola dostačujúca a trvalo to dho, kým sme sa k nej dopracovali. Firmu sme museli dotovať aj z vlastných vreciek." Mimoriadne pozitívny ohlas z radov návštevníkov vyvolali aj vlaňajšie vianočné trhy, ktoré boli umiestnené pred hostincom. 

Majiteľka prevádzky Vŕšok 2(Lamač) Miriam Plháková víta súčasné uvoľnenie opatrení zo strany vlády.(režim základ od 26.2; od 28.3. sa aj upravuje povinnosť nosenia rúška vo verejných priestoroch) S nadšením konštatuje, že nikoho našťastie nemuseli prepustiť a mimochodom blíži sa jej obľúbená sezóna: "Tešíme sa na sezónu, peknú letnú sezónu, aj na otvorenie terás, pretože zima  biznisu neprospieva."

Nezaočkovaní pozor : Do týchto prevádzok vás ešte vpustia
Dnešným dňom sa Slovensko pre nezaočkovaných mení. Ich vstup do mnohých prevádzok je buď obmedzený, alebo celkom zakázaný. Slovensko má stále veľa nezaočkovaných, pričom počty infikovaných ľudí na COVID-19 rastú a opäť sa nimi plnia nielen... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik