Nepriateľ naberá na sile - budeme brániť Kyjev
02 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Ruská armáda sťahuje vojenské sily stále bližšie k hlavnému mestu, Kyjev sa pripravuje na obranu mesta,“ uviedol podľa ukrajinskej agentúry Interfax starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Budeme bojovať

"Priatelia! Milí Kyjevčania! Nepriateľ zhromažďuje sily stále bližšie k hlavnému mestu. V noci strieľal na Bila Cerkva, boje pokračovali v Buchu a Gostomeli. Pripravujeme a bránime Kyjev! Vyzývam všetkých Kyjevčanov, aby nestrácali vytrvalosť. aby zlomte Ukrajincov. Dôverujte iba oficiálnym zdrojom! Kyjev stojí a bude stáť. Budeme bojovať," povedal Kličko.

Útoky od včera

Zdôraznil, že nepriateľ včera zaútočil na hlavné mesto. Dve rakety zasiahli televíznu vežu. Päť pokojných Kyjevčanov bolo zabitých. "Žiadam všetkých, aby z bezpečnostných dôvodov zbytočne nevychádzali von. Na poplach sledujte do úkrytu. Dodržiavajte zákaz vychádzania. Ten, spomínam si, trvá v meste od 20:00 do 7:00. Mesto má kontrolné body a posilňovanie,“ zdôraznil Kličko.

Rusi oznámili, že dobyli Cherson
Ruské ozbrojené sily prevzali plnú kontrolu nad mestom Cherson ležiacim na juhu Ukrajiny. Oznámil to v stredu hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. TASR o tom informuje na základe správy AFP. Civilná infraštruktúra a mestská doprava... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Infraštruktúra zatiaľ funguje

Starosta Kyjeva zdôraznil, že kritická infraštruktúra hlavného mesta funguje, mesto prevádzkuje verejnú dopravu, najmä na dopravu zamestnancov podnikov, ktoré mesto zabezpečujú. Dopravné trasy sú podľa neho uvedené na stránke vedenia mesta. Nachádza sa tu aj humanitárne sídlo, ktoré vytvorilo mesto a zbiera pomoc tým, ktorí ju dnes potrebujú.

Sláva Ukrajine

"Som hrdý na to, že som Ukrajinec! Takú jednotu, vlastenectvo a odvahu, ktorú dnes Ukrajinci preukázali, som nevidel v žiadnej z krajín, kde som bol! Držte sa! Ste hrdinovia! Takú bojovnosť a obetavosť armáda, polícia, ostatné orgány činné v trestnom konaní a všetci Ukrajinci to je naša sila! Nikto to nezlomí! Spolu to budeme stáť! Sláva Ukrajine," uzavrel Kličko.

V Charkove horia bytové domy
V Charkove sa v dôsledku ostreľovania podľa SES objasňuje strecha budovy regionálneho oddelenia ministerstva vnútra, obytné budovy, počet obetí a čo bolo zničené, informuje Interfax.ua. V Charkove v dôsledku nepriateľského ostreľovania, horí... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.