Monika Beňová na odchode? Určila si podmienku
02 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovenská europoslankyňa za Smer-SD Monika Beňová odmieta akýkoľvek náznak spolupráce s europoslancom Milanom Uhríkom a jeho neparlamentnou stranou Republika. V prípade takýchto náznakov avizuje odchod zo Smeru-SD. Zároveň podporila Ukrajinu a nesúhlasí s tým, že ide o konflikt USA a Ruskej federácie.

Jej stranícky šéf Robert Fico opakovane hovorí, že Ukrajina sa stala obeťou mocenského konfliktu medzi USA a Ruskom.

"Som úplne zásadne proti akýmkoľvek čo len náznakom o spolupráci či o nevýlučení spolupráce s Milanom Uhríkom a so 'stranou' Republika. Je to pre mňa osobne 'no go'. Verím, že aj pre Smer-SD a jeho členov. Ak nie, ja zo strany odídem. Náznaky akejkoľvek 'spolupráce' sú pre mňa osobne neakceptovateľné. V žiadnej podobe," vyhlásila Beňová na sociálnej sieti.

Slovenskí europoslanci zaútočili na stranu SMER - SD
Osem slovenských europoslancov v stredu v otvorenom liste vyzvalo predsedov Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov (S&D) a Strany európskych socialistov (PES), aby zo svojich radov vylúčili slovenskú opozičnú politickú stranu... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Doplnila tiež, že v súvislosti s aktuálnym vojenským konfliktom podporuje našich východných susedov. "Nie je to konflikt USA a Ruskej federácie. Je to útok na Ukrajinu zo strany Putina a jeho blízkych spolupracovníkov. Som si istá, že väčšina Rusov to tak rovnako vníma," napísala.

Smer-SD dosiaľ otvorene nevylúčil spoluprácu s Republikou. Podobný názor mali tieto politické subjekty napríklad na dohodu o obrannej spolupráci s USA. Predstavitelia Smeru-SD vystúpili na proteste pred budovou parlamentu, keď o dohode rokovali poslanci. Protest organizovala Republika. Fico vtedy uviedol, že opozícia by mala byť jednotná.

Ruské bombardovanie má byť brutálnejšie
Bombardovanie ukrajinských miest ruským letectvom sa pravdepodobne ešte zvýši, čím bude Putinova invázia na Ukrajinu ešte brutálnejšia. V rozhovore pre spravodajskú televíziu Sky News to v stredu uviedol britský minister obrany Ben... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR