Kličko pripravuje Ukrajincov na ruskú armádu
02 | 03 | 2022 I Ján Papuga

Ruská armáda sťahuje vojenské sily stále bližšie k hlavnému mestu, Kyjev sa pripravuje na obranu mesta, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Informoval Interfax.com.

„Priatelia, milí Kyjevčania, nepriateľ zhromažďuje sily stále bližšie k hlavnému mestu. V noci strieľal na Bila Cerkva, boje pokračovali v Buchu a Gostomeli. Pripravujeme a bránime Kyjev. Vyzývam všetkých Kyjevčanov, aby nestrácali vytrvalosť. Dôverujte iba oficiálnym zdrojom. Kyjev stojí a bude stáť. Budeme bojovať,“ povedal Kličko v stredu vo videoposolstve.

S. Lavrov: Jadrová vojna by bola devastujúca
Tretia svetová vojna by bola jadrová a devastujúca, vyhlásil podľa agentúry TASS ruský minister zahraničia Sergej Lavrov. Informovala ČTK. Interview s Lavrovom zverejnila televízia Al-Džazíra. Lavrov poukázal na údajný výrok amerického prezidenta... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Ján Papuga

Zdôraznil, že nepriateľ včera zaútočil na hlavné mesto. Dve rakety zasiahli televíznu vežu. Päť Kyjevčanov bolo zabitých.

„Žiadam všetkých, aby z bezpečnostných dôvodov zbytočne nevychádzali von. (...) Dodržiavajte zákaz vychádzania. Ten trvá v meste od 20:00 do 7:00,“ zdôraznil Kličko.

Starosta Kyjeva zdôraznil, že kritická infraštruktúra hlavného mesta funguje, mesto prevádzkuje verejnú dopravu, najmä na dopravu zamestnancov podnikov, ktoré mesto zabezpečujú. Dopravné trasy sú uvedené na stránke vedenia mesta. Nachádza sa tu aj humanitárne centrum.

„Takú jednotu, vlastenectvo a odvahu, ktorú dnes Ukrajinci preukázali, som nevidel v žiadnej z krajín, kde som bol,“ uzavrel Kličko.

Rusko je pripravené!
Kremeľ v stredu oznámil, že ruská delegácia je pripravená pokračovať v mierových rokovaniach s Ukrajinou. Rozhovory medzi Moskvou a Kyjevom by sa mali podľa očakávaní začať v stredu večer. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.