Do Košíc mieri nový investor
02 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Na Slovensku začína s výstavbou nového centrálneho skladu spojeného so spracovateľským závodom líder vo výrobe mäsových a rybích produktov.

O jeho výstavbe informovala spravodajská televízia Ta3.

S Božím požehnaním

Základný kameň nového spracovateľského závodu v Košiciach posvätil aj košický arcibiskup Bernard Bober. Komplex podľa televízie Ta3 postavia v mestskej časti Nad jazerom, pretože v blízkosti sídlia pre nich dôležití dodávatelia. Budú tak môcť zvýšiť produkciu. 

Logistické centrum

Práve kvôli zvýšenej produkcii od neho očakávajú efektívnejšie fungovanie. "To by malo podporovať trh ako regionálny, tak aj celoslovenský, ale nezabúda ani na maďarských odberateľov." Povedal pre Ta3 Milan Fiľo, prezident holdingu s tým, že myslia aj na českých zákazníkov.

Viete, kto je Martin Kusenda?
Mgr Art Martin Kusenda (44) je riaditeľom Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Odvčera je tiež kandidátom na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Občiansky kandidát Svoju kandidatúru ohlásil v posledný februárový deň prostredníctvom... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Výstavba vo dvoch etapách

Prvá etapa by sa mala podľa Ta3 ukončiť v závere tohto roka s tým, že niekedy v novembri by mohli byť funkčné niektoré chladiace a mraziace zariadenia. Investícia v hodnote 25 miliónov eur poskytne skladovú kapacitu okolo 1600 paletových miest. 

Nové pracovné príležitosti

ocenil aj minister práce, Milan Krajniak. "Som veľmi rád, že práve tu v Košiciach si nájde prácu viac, ako tristo ľudí," povedal pre televíziu Ta3, Generálny riaditeľ Tauris Group Richard Duda prisľúbil, že "Súčasťou druhej fázy výstavby podniku bude aj vývojové centrum, kde sa budú kreovať nové potraviny. 

Žilina ako okresný koordinátor pomoci Ukrajine
Koordináciu humanitárnych činností na pomoc vojnovým utečencom v pondelok (28. februára) prevzala žilinská samospráva. Mestský koordinačný štáb bude spolupracovať s viacerými organizáciami. Čo sa deje aktuálne „Aktuálne sa v meste uskutočňuje... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD