Vo Svidníku našli útočište utečenci z Ukrajiny
01 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Na portáli slovenskej spravodajskej televízie TASR.TV je k dispozícii rozhovor so zástupcom riaditeľa Strednej odbornej školy polytechnickej a služieb arm. gen. L. Svobodu vo Svidníku Michalom Lipinským. Témou rozhovoru je aktuálna situácia súvisiaca s ubytovaním ukrajinských utečencov na Slovensku v priestoroch školských internátov. 

Ubytovanie radi poskytneme 

Michal Lipinský nás podrobne oboznamuje s priebehom danej akcie: "Dnes ráno asi okolo pol štvrtej dorazili tu 3 autobusy so študentmi z Kyjeva, dokopy je tu 120 ubytovaných z toho asi 6 detí. Umiestnení sú na internáte. Internát má 2 trakty. Obsadili 1 trakt, sú oddelení od našich domácich študentov. Zabezpečujeme pre nich stravu v plnom rozsahu. Komunikáciu s nimi zabezpečuje učiteľka anglického jazyka pani Mgr. Kostelníková..."

Banská Bystrica pomáha Ukrajine
Regionálna televízia Hronka prináša krátku reportáž o dobročinnej zbierke potravín a tovarov bežnej spotreby pre Ukrajinu. Hlavnú zásluhu na jej organizácii mala Slovenská katolícka charita v spolupráci Materským centrom Mamina. Víkend v znamení... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Pomocnú ruku pri financovaní aktivít podal Prešovský samosprávny kraj, ktorý nám vyčlenil stravné jednotky určené na stravovanie našich hostí.