V centre Charkova vybuchujú granáty
01 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

Mesto Charkov je pod ťažkou paľbou nepriateľa. „Na Námestí slobody v centre Charkova vybuchli granáty,“ uviedol poradca ministra vnútra Ukrajiny Anton Geraščenko. Píše agentúra Interfax.

Srdce mi puká

"Na mojom obľúbenom centrálnom Námestí slobody v Charkove vybuchujú rakety! Srdce mi puká!" napísal Geraščenko v utorok ráno na svojom kanáli Telegram. Štátna pohotovostná služba hlási k 8. hodine ráno jednu smrť a tri obete ostreľovania v Charkove.

Horia autá

"Charkov: Horela Batumska ulica, garáž a auto, pri ostreľovaní bol zranený muž, Kilceva ulica, horelo 5 áut, dvaja ľudia sa zranili pri ostreľovaní a jeden zomrel," uviedol Telegram Channel.

Holými rukami vybojovali stret s obrnenou technikou
V regióne Sumy sa vedenie podniku a obranné sily zmocnili ruského vybavenia holými rukami - píše web unian.net V regióne Sumy sa šéfovia štátnych podnikov a jednotiek územnej obrany zmocnili vojenského vybavenia útočníkov. V telegrame to oznámil... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Zranení i mŕtvi

V okrese Charkov, podľa SES, v obci Rohan, v dôsledku delostreleckého ostreľovania 1 osoba bola zranená a 1 zomrela, na ulici. Kilceva, 8 ľudí bolo zranených pri ostreľovaní a 35 ľudí bolo evakuovaných.

Správa tiež uvádza, že v Charkovskej oblasti bolo počas dňa zlikvidovaných 24 požiarov spôsobených nepriateľským ostreľovaním – obytné budovy, sklady, garáže, autá. Na sociálnych sieťach sa objavilo video okupantov, ktorí v utorok ráno útočili na charkovské centrálne námestie Svoboda, kde sídli Charkovská oblastná štátna správa. Píše ukrajinská agentúra Interfax.

PEŠO sa vybrali späť do Ruska
Niekoľko ruských útočníkov v ukrajinskom regióne Sumy opustilo svoje vybavenie a pešo sa vybralo späť do Ruska, informuje unian.net. FOTO TU V obci Pidlipne v Sumskom regióne niekoľko príslušníkov „neporaziteľnej“ ruskej armády opustilo svoje... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

______________________

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.