USA: Postup ruských jednotiek na Kyjev sa zastavil
01 | 03 | 2022 I TASR/Ivan Brožík

Ruské jednotky majú problémy so zásobovaním vlastných vojakov potravinami a pohonnými látkami, uviedol v utorok vysokopostavený predstaviteľ amerického ministerstva obrany. TASR túto správu prevzala od agentúry DPA.

Podľa predstaviteľa Pentagónu, ktorý chcel zostať v anonymite, morálka medzi niektorými ruskými jednotkami "ochabuje", najmä z dôvodu tvrdého odporu Ukrajincov.

"Zdá sa, že nedosahuje veľký pokrok," povedal predstaviteľ o postupe ruskej armády smerom k hlavnému mestu Kyjev, ktorý sa podľa neho zastavil. Podľa tohto zdroja nie je jasné, prečo má Rusko logistické problémy a či boli spôsobené chybami v plánovaní alebo realizácii.

Zdroje sú utajené

Keď sa ho novinári niekoľkokrát pýtali, o aké informácie a zdroje sa opierajú vyjadrenia o problémoch na ruskej strane, predstaviteľ Pentagónu ich odmietol komentovať.

Varoval však, že ruské jednotky by sa pravdepodobne mohli preskupovať a prehodnocovať svoju stratégiu, pričom poznamenal, že Rusko môže stále čerpať z obrovského množstva vojenských zdrojov, ktoré má k dispozícii.

USA odhadujú, že Rusko doteraz na Ukrajine nasadilo viac ako 80 percent vojakov, ktorí boli predtým zhromaždení pri hraniciach.

Stretne sa Putin so Zelenským? Nie je to vylúčené!
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko nevylúčil osobné stretnutie ruských a ukrajinských lídrov Vladimira Putina a Vladimira Zelenského. Hlava bieloruského štátu to uviedla v utorok 1. marca. Píše portál Izvestija.ru. Podľa jeho názoru môže k... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

______________________

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.