Svetový export automobilov do Ruska sa zastavil
01 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

General Motors, Volvo a Volkswagen pozastavili export áut do Ruska - informuje ruská agentúra Izzvestija na webe iz.ru
 
Svetoví výrobcovia automobilov vrátane Volvo, General Motors, Volkswagen, ako aj motocyklová spoločnosť Harley-Davidson oznámili pozastavenie dodávok do Ruska počas špeciálnej operácie ruskej armády na Ukrajine. Informovala o tom 28. februára agentúra Reuters .

Švédska automobilka Volvo teda oznámila, že až do odvolania pozastaví dodávky áut na ruský trh, „vzhľadom na potenciálne riziká a sankcie“.

Nemecká automobilka Volkswagen (spája značky Volkswagen, Škoda, Audi, Lamborghini, Bentley a Ducati) zase pozastavila dodávky áut ruským dílerom na dobu neurčitú.

„Dodávky by sa mali obnoviť hneď, ako sa vyjasnia dôsledky sankcií uvalených Európskou úniou a Spojenými štátmi,“ vysvetlil hovorca nemeckej spoločnosti Reuters.

General Motors navyše pozastavil export svojich áut do Ruska. Spoločnosť zdôraznila, že vývoj situácie okolo Ukrajiny "naďalej sledujú" a prijímajú opatrenia na "zníženie negatívneho dopadu" sankcií.

Zástupca automobilky zároveň zdôraznil, že export General Motors do Ruskej federácie bol pozastavený „v dôsledku viacerých vonkajších faktorov vrátane prerušenia dodávateľského reťazca a iných problémov, ktoré spoločnosť nemôže ovplyvniť“.

Bloomberg zase informoval o pozastavení dodávok amerického výrobcu motocyklov Harley-Davidson. Spoločnosť pozastaví „podnikanie v Rusku“, čo podľa agentúry naznačuje vplyv protiruských ekonomických sankcií.

Ruský konvoj na Kyjev je dlhý až 64 kilometrov
Maxar: Ruský vojenský konvoj smerujúci na Kyjev má až 64 kilometrov - informuje TASR Ruský vojenský konvoj, ktorý sa zo severu presúva bližšie k ukrajinskému hlavnému mestu Kyjev, je zrejme omnoho dlhší než sa spočiatku zdalo. Ako ukázali... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

_____________________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.