Ruskí občania precitajú z hroznej lži
01 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Ukrajinskí obrancovia na východe sa stali pre ruské jednotky neprekonateľnou bariérou, ktorá značne demoralizovala nepriateľa.

Uviedol to minister obrany Alexej Reznikov vo vyhlásení zverejnenom na  Facebooku , informuje agentúra Ukrinform.

„Vďaka hrdinstvu našich obrancov sa otvárajú nové fronty, kde nepriateľ utrpí straty. Chcem osláviť našich chlapcov a dievčatá na východe. Pre nepriateľa sa stali neprekonateľnou bariérou, ktorá ho strašne demoralizuje,“ povedal.

Občania Ruska sa dozvedajú, že sú klamaní

Reznikov tiež uviedol, že státisíce ľudí v Rusku sa už dozvedeli, že im úrady klamú, že neexistuje žiadna "špeciálna operácia", ale existuje "normálna útočná vojna", v ktorej zomreli tisíce Rusov. Minister poznamenal, že odpor voči vojne v Rusku z hodiny na hodinu rastie.

Sloboda versus otroctvo

„Ukrajinci v týchto dňoch Rusom ukazujú, ako sa slobodní ľudia líšia od otrokov a občania sa líšia od tých, ktorých zotročili tyrani. Tí, ktorí boli roky posadnutí besným maniakom, sú teraz odsúdení na desaťročia vykúpenia. Ukrajina vyhrá!“ zdôraznil Reznikov.

Rusko údajne začalo vojnu s Ukrajinou 24. februára na príkaz prezidenta Vladimira Putina. Ruské jednotky už šiesty deň po sebe ostreľujú a ničia kľúčovú infraštruktúru a rakety mieria na bytovky. Na Ukrajine bolo vyhlásené stanné právo a bola vyhlásená všeobecná mobilizácia.

Holými rukami vybojovali stret s obrnenou technikou
V regióne Sumy sa vedenie podniku a obranné sily zmocnili ruského vybavenia holými rukami - píše web unian.net V regióne Sumy sa šéfovia štátnych podnikov a jednotiek územnej obrany zmocnili vojenského vybavenia útočníkov. V telegrame to oznámil... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

________________________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.