Pripojme sa k modlitbe otca biskupa
01 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Dnes, 1. marca  o 16:30 v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Prešove bude vladykom Jánom Babjakom slávená svätá liturgia za pokoj a mier na Ukrajine. 

K modlitebnej reťazi sa môže pripojiť každý.

Modlí sa od začiatku konfliktu

TK KBS informuje, že otec arcibiskup sa už od štvrtka intenzívne modlí za pokoj na Ukrajine, ale aj za obete tohto nezmyselného konfliktu. S ostatnými biskupmi vyzval k modlitbe aj všetkých veriacich na Slovensku. 

Pomáhajú aj bohoslovci

Konkrétne tí z kňazského seminára bl. biskupa Pavla Petra Gojdiča. Podľa KBS jednak pôsobia priamo na hraničných priechodoch s Ukrajinou, ale svojimi modlitbami sa počas noci z piatka na sobotu zapojili do celonočnej modlitby žaltára v seminárnej kaplnke Najsvätejšej Trojice.

Reťaz sa šíri z Juskovej Vole

Tamojšie Gréckokatolícke mládežnícke centrum Bárka vytvorilo modlitbovú reťaz za pokoj a mier. Do nej sa môže zapojiť každý, kto si nájde hodinu času. Počas nej treba zotrvať v akejkoľvek osobnej modlitbe. Duchovný správca centra  Patrik Maľarčík: „Keď sa Mojžiš modlil so zdvihnutými rukami Izraeliti vyhrávali. Touto modlitbovou reťazou chceme prosiť, aby vyhral mier na celom svete.“

Kto sa chce pridať do modlitbovej reťaze, môže sa aj zapísať do príslušnej tabuľky, informuje KBS.

Národ xenofóbov? No my isto nie!
Od veľkej utečeneckej krízy v prvej polovici minulého desaťročia o Slovákoch od mienkotvorcov počúvame, aký sme neznášanlivý, nepriateľský, xenofóbny národ. Ostatné dni toto tvrdenie vyvracajú. A vyvracajú ho aj manželia Jaroslav Džoganík a... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true