Prinesie zajtrajšok nádej?
01 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Druhé kolo rusko-ukrajinských rozhovorov sa uskutoční 2. marca — informuja ruská tlačová agentúra TASS.

Uvádz, že Ukrajina požadovala prímerie a stiahnutie ruských jednotiek zo svojho územia

Ďalšie kolo rokovaní medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou je naplánované na 2. marca, informovalo v utorok ukrajinské médium Zerkalo Nedeli.

Odvolávajú sa na ukrajinské zdroje

Ďalšie ukrajinské médium Glavkom s odvolaním sa na zdroje z ukrajinskej delegácie zverejnilo podmienky, ktoré strany predložili počas prvého stretnutia. Uviedlo, že Rusko údajne žiadalo, aby sa Ukrajina zaviazala, že na parlamentnej úrovni zdokumentuje svoj mimoblokový štatút a usporiada referendum o tejto záležitosti. Okrem toho ruská strana požadovala, aby Ukrajina uznala Doneckú a Luganskú ľudovú republiku v administratívnych hraniciach príslušných regiónov a upustila od požiadavky, aby bol Krym vrátený Ukrajine. Ukrajina podľa Glavkoma požadovala prímerie a stiahnutie ruských jednotiek zo svojho územia.

Prvé kolo

Rusko-ukrajinské rokovania sa konali v pondelok. Rozhovory trvali päť hodín. Ruskú delegáciu viedol prezidentov poradca Vladimir Medinskij, ktorý už skôr povedal, že ruská delegácia je pripravená rokovať s ukrajinskou stranou tak dlho, ako bude trvať dosiahnutie dohody. Uviedol tiež, že delegácie sa predbežne dohodli na uskutočnení ďalšieho kola rokovaní v Bielorusku.

Európsky parlament posudzuje žiadosť Ukrajiny o členstvo v EÚ
Európsky parlament prijal žiadosť Ukrajiny o členstvo v Európskej únii. Poslanci Európskeho parlamentu spúšťajú osobitný prístupový postup - iformuje web uinian.net. Uvádza sa to v online prenose zo zasadnutia Európskeho parlamentu. Prezident... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

_____________________

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.