Galanta súcití s Ukrajinou
01 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Regionálna televízia Krea odvysielala krátku reportáž dokumentujúcu materiálnu pomoc pre Ukrajinu, ktorú organizuje Mesto Galanta v spolupráci s občianskym združením Fire Medical. Akcia mala výnimočný ohlas v Trnavskom kraji.

Zbierka pre Ukrajinu 

Bližšie informácie o uvedenej akcii sa dozvedáme od hlavného štatutára OZ Fire Medical Borisa Kováča: "Zbierali sa minerálne vody, oblečenie, plienky, drogéria, zdravotnícky materiál(obväzy, ovínadlá, gázové krytia, dezinfekčné prípravky, ochranné prostriedky(jednorázové rúška)..." Spomínané veci boli automaticky prepravené do utečeneckého tábora v Humennom a do obce Ubľa. 

Akcia ocenená aj primátorom mesta 

V blízkej budúcnosti by sa malo prístupiť k vytvoreniu 79 obvodov, v ktorých by sa mali organizovať veľké zbierky, čo konštatuje aj primátor mesta Galanta Peter Paška: "S tým,že pre okres Galanta by to mali byť mesto Galanta aj so svojimi pracovníkmi. Veľmi ma teší, ako sa obyvatelia nášho celého regiónu ujali ukrajinských utečencov, že sa spontánne začali organizovať zbierky, od pondelka by všetko malo fungovať organizovane."  

V závere primátor Paška konštatuje, že Galanta ako mesto má dostatok ubytovacích kapacít pre ukrajinských utečencov, ktoré sú okamžite voľné.  

Banská Bystrica pomáha Ukrajine
Regionálna televízia Hronka prináša krátku reportáž o dobročinnej zbierke potravín a tovarov bežnej spotreby pre Ukrajinu. Hlavnú zásluhu na jej organizácii mala Slovenská katolícka charita v spolupráci Materským centrom Mamina. Víkend v znamení... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Emanuel Orban